Subtieler dan ooit

Wees gerust: Stewie wil nog steeds de wereld overnemen

vrijdag, 25. mei 2018

Toen Family Guy voor het eerst op de buis verscheen was niet iedereen even enthousiast. Een tijdje leek de serie hopeloos te falen, maar binnen een paar jaar waren er genoeg fans om Family Guy in leven te houden. Stuk voor stuk mensen die niet genoeg konden krijgen van het absurde gedrag van Peter, van de onverwachte cut-away grappen en van die ene moederhatende, wereldvernietigende baby: Stewie.

Wacht eens even, "wereldvernietigende"? Wie veel Family Guy kijkt weet dat Stewie het de afgelopen seizoenen opvallend rustig houdt als het aankomt op werelddominantie. Ja, de tijden dat Stewie de wereld wil overnemen, vernietigen en de zijne wil maken (in welke volgorde dan ook) lijken verleden tijd.

Maar dat zijn slaapkamerkast niet meer vol zit met machinegeweren wil toch niet zeggen dat Stew zijn plannen achter zich heeft gelaten? Er bestaat zelfs een boek getiteld ‘World Domination By Stewie Griffin’, zo makkelijk kan hij zijn droom toch niet op hebben gegeven?

Wees gerust, Stewie wil nog altijd de wereld overnemen, hij komt er alleen iets minder voor uit en laat daarmee misschien wel zien dat hij toch wat volwassener is geworden. Dit blijkt uit een recente aflevering van Family Guy, waarin Stewie op bezoek gaat bij een psycholoog en kort ingaat op alle reacties van fans die hem tegenwoordig een doetje vinden.

“Me? Well I like to talk about world domination. Some people think I don’t about it enough anymore, but mind your own beeswax, is what I say to them”, aldus de kleine man. Onthoud dat maar de volgende keer dat een van je vrienden zijn bek opentrekt over Stewie’s nieuwe, ‘zachtaardige’ karakter, zo zachtaardig is hij helemaal niet.

Gaat de bom ooit barsten? Komen we er bijvoorbeeld over een seizoen achter dat Stewie al die tijd een briljant meesterplan heeft bedacht? Of is hij al lang een keer terug in de tijd gegaan om de wereld te overheersen en beviel hem dat niet zo goed? Het is nog een raadsel wat er gaat gebeuren, maar met deze reactie laten Seth MacFarlane en zijn schrijversteam in ieder geval zien de ‘kritiek’ van sommige fans te horen, en dat ze zich er niets van aan trekken.

Hier kun je lezen waarom het voor ons allemaal goed zou zijn als Stewie onze soevereine leider wordt, die jongen heeft namelijk kwaliteiten die van hem de ideale leider maken.

Comments