Modern Family-fans, unite!

Het internet staat op om Andy en Haley bij elkaar te krijgen

maandag, 04. juni 2018

We weten allemaal hoe fanatiek fans van series en films kunnen worden als het aankomt op liefde. De halve wereld werd gek toen Ross en Rachel voor de zesduizendste keer uit elkaar gingen en over bijvoorbeeld How I Met Your Mother kon ook niemand zijn mond stilhouden, maar de Modern Family-fans waren verrassend stil. Tot Andy bij de serie kwam.

Inmiddels heeft iedereen de relatie tussen Andy en Haley bijzondere wendingen zien nemen, inclusief (ja, kleine spoilers volgen) de lange periode van onzekerheid, het dateten van anderen om elkaar jaloers te maken, Andy’s groter wordende broeken en de onvermijdelijke break-up.

Het is die break-up die bij velen in het verkeerde keelgat schoot, want zelfs de dreamy Rainer Shine kan zijn plek in haar leven niet opvullen. Volgens de fans, natuurlijk. Inmiddels heeft Haley mogelijk al weer een nieuwe relatie, en nu is de bom echt gebarsten. Fans willen Andy en Hailey terug, en je kunt geen internet-topic of Facebook-post over Modern Family meer openen zonder dat iemand schreeuwt om de terugkeer van #HaleyBailey.

Nou, de makers van Modern Family hoorden de vraag naar meer Andy blijkbaar ook, waardoor hij vorige maand via Twitter al geteased werd voor een aankomende aflevering. Pijnlijk foutje, want de reacties eronder gaan alleen over het feit dat hij het beste vriendje ooit voor haar was en hoe de schrijvers moeten branden in de hel omdat ze op deze manier nooit kunnen trouwen, etc. etc. etc.

Tja, de fans wiens harten zijn gebroken spreken het luidst, en het vaakst, wat elke Modern Family-discussie op het internet tegenwoordig kleur geeft. Maar echt elke. Heel soms levert dat absurde posts op, van fans die het allemaal nét even te serieus nemen en vervolgens pagina’s gaan typen over waarom de twee weer bij elkaar moeten komen en waarom het niet eng is dat ze zo geobsedeerd zijn.

Neem deze Reddit-post, van een vrouw die wil dat Andy en Haley een langeafstandsrelatie krijgen, en daarvoor alle fans oproept om Twitter en Facebook te bombarderen met berichten over de twee om zo #HaleyBailey trending te krijgen. Haar twee pogingen waren geen succes, en nadat mensen begonnen te klagen dat ze een leven moest krijgen, eindigde ze met een bizarre uiteenzetting over uhh – zelfmoord...

Andere fanatieke fans tref je hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.

Moraal van het verhaal: het is oké om je mening over een serie te uiten, maar als je leven eindigt zodra dat niet gebeurt en je alles op alles zet om er iets aan te doen, moet je toch echt even goed in een spiegel kijken. Het is maar een serie. O, en #HaleyBailey4ever.

Comments