Phoebe de tijdreiziger

Er zat een gigantische fout in de Friends-pilot en we hebben het nu pas door

dinsdag, 05. juni 2018

Als we op het Comedy Central-kantoor weer eens een paar afleveringen Friends erdoorheen jagen – in de pauzes, natuurlijk - kijken we eigenlijk nergens meer van op. Samen hebben we immers meer kennis over de serie dan alle acteurs bij elkaar, en kunnen we vaak zelfs elke beweging die de vrienden maken voorspellen.

Je kunt je dus wel voorstellen dat we met open mond zaten te kijken toen bleek dat er een gígantische fout in aflevering 1 zit.

Hierboven zie je een scene uit die bekende pilot-aflevering. Rachel in een trouwjurk, Ross akelig ongemakkelijk en bedekt met een flinke laag gel, Phoebe die haar wimpers eruit trekt; wat een nostalgie! Maar wat je níet wist over deze aflevering, en deze scene in het bijzonder, is dat Phoebe kan tijdreizen en/of teleporteren!

In de scene staan Phoebe en Rachel in de keuken en is de rest ook aanwezig in het appartement. Phoebe vertelt aan Rachel dat ze maar liefst vier wimpers uit haar hoofd trok, en de rest van de vrienden kijkt toe. Het volgende shot is van Paul (The Wine Guy), maar waar we 24 JAAR NA DE UITZENDING achter komen is dat – verrek, Phoebe zit gewoon achter hem op de stoel!

Jep, Phoebe zit op de stoel naar het gesprek tussen zichzelf en Rachel te luisteren, en dat lijkt toch een beetje in strijd met de wetten van de natuur. Ach, een foutje moet kunnen, zeker in de allereerste aflevering, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er niet bovenop springen en het al schaterlachend delen met de rest van de wereld als we weer zo’n foutje spotten.

Comments