Nee, dat weet je niet

Weet jij hoe oud Quagmire écht is?

donderdag, 07. juni 2018

Family Guy is al op televisie sinds 1999, en de mysteries blijven zich opstapelen. Waarom kijkt niemand in Quahog op van het feit dat mensen relaties met honden hebben? Waarom is Meg zo onuitstaanbaar? Is Stewie de meest briljante man die ooit geleefd heeft? En, nog veel belangrijker: hoe oud is Quagmire nou echt?

Het is moeilijk om er een pijl op te trekken, niets in Family Guy lijkt serieus en alles wat gezegd wordt zou zomaar een grap kunnen zijn, maar Quagmire’s echte leeftijd verklaart veel. Het moment dat we erachter komen dat onze favoriete seksverslaafde véél ouder is dan we ooit konden zien aankomen, vindt plaats in onderstaande scene.

Jep, Quagmire is geboren in 1948, wat hem 70 jaar oud maakt. De man is een levende legende, nog vitaler dan Hugh Hefner in zijn gloriejaren. Dat maakt al zijn seksuele avontuurtjes er niet minder vies op, al die arme jonge vrouwen wisten waarschijnlijk niet waar ze aan begonnen (al zit er natuurlijk een steekje los als je met hem in bed belandt). Hij tilt ‘daddy issues’ wel naar een nieuw niveau…

Vorig jaar was Quagmire dus 69 – giggity! – en dat daar geen grappen over gemaakt zijn is ergens wel jammer. Desalniettemin snappen we het mysterie dat Quagmire heet nu nog beter. Wortels zorgen er voor dat hij zo vitaal blijft en zijn skills in een vliegtuig zijn waarschijnlijk te danken aan militaire dienst in de Vietnam-oorlog.

Sterker nog, er bestaat iets genaamd de ‘Quagmire theory’, een theorie die de Amerikaanse inmenging in de Vietnamoorlog verklaart. Toeval..?

Comments