Geef Gene alsjeblieft geen pijl en boog

Vergeet God of War – dit is Bob of War

vrijdag, 08. juni 2018

We hebben een hoop interessante figuren rondlopen bij Comedy Central. Een stel kinderen dat voor eeuwig in groep 5 blijft zitten in South Park, een huisvader met het IQ van een gebroken baksteen in Family Guy… Interessant, maar wel een beetje alledaags. Een serie met iets bovennatuurlijks erin zou bijvoorbeeld best tof zijn – wacht eens even, die hebben we blijkbaar al. Het is Bob of War!

Eindelijk een cross-over tussen Bob’s Burgers en God of War, want iedereen zat daar al op te wachten sinds de game uit is, natuurlijk. De artiest van deze cross-overtekening heet Simon Chong, en aan die man zit een bijzonder verhaal gekoppeld. Want hoewel hij dit een ‘silly sunday night doodle’ noemt, is zijn fan-kunst wel de reden dat hij nu werkt aan Bob’s Burgers als assistent-regisseur.

De man achter deze tekening werd eind vorig jaar ineens bekend door een waanzinnige fan-animatie, een cross-over tussen Bob’s Burgers en de serie Archer. Zoals je misschien wel weet is de stemacteur achter Bob ook die van Archer, wat een geniale Archer-aflevering oplevert waarin de geheim agent vergeet wie hij is en als Bob gaat leven in het restaurant Bob’s Burgers.

De fan-animatie van Chong gooit het over een andere boeg; de Archer-personages in Bob’s Burgers-stijl, IN Bob’s Burgers. Een filmpje van 4,5 minuten dat hem zeven maanden van zijn leven kostte, maar waar hij een prachtige kans voor terugkreeg. Hij uploadde het filmpje op vrijdagochtend op Twitter, en zaterdagavond kreeg hij een baan aangeboden door een van de Bob’s Burgers-makers.

Inmiddels is Simon Chong dus Assistant Art Director voor zijn favoriet animatieserie, en als dat niet genoeg inspiratie is om je luie reet maandag weer uit bed te krijgen, dan weten wij het ook niet meer.

Comments