Dansen, in een fontein?!

De Friends-acteurs haten het openingsnummer

maandag, 02. juli 2018

Vraag de Friends-acteurs wat ze van hun tijd op de Friends-set vonden, en ze zullen allemaal zeggen dat het een voorrecht was om onderdeel te zijn van deze vriendengroep. Oké, hier en daar was er een ongemakkelijke aflevering (zoals waarin Joey en Rachel zoenen), maar over het algemeen was het werk een pretje. Voor de afleveringen zelf dan, want dat openingsnummer…

De muziek die wij al sinds de jaren ’90 niet meer uit ons hoofd krijgen – I’ll Be There For You van The Rembrandts – viel niet bij iedereen even goed in de smaak, al komt dat vooral door al dat gedans in die iconische fontein. Het was voor de acteurs immers een van de eerste dingen die ze moesten opnemen, en Jennifer Aniston laat weten dat ze dat nogal “vreemd” vonden.

Jen-An zegt het nog aardig in een interview (met The One Show): “No-one was really a big fan of the theme song.” De presentator (en de rest van de wereld) reageert geschokt, waarna Jen een beetje terugkrabbelt: “I don't mean to say that. We felt it was a little, I don't know. Dancing in a fountain felt sort of odd but we did it.” Een beetje raar is een understatement, laten we immers niet vergeten dat we Rachel een broodje zien eten en dat ze die vervolgens voert aan badeendjes.

Dansen in een fontein is dus niet aan iedereen besteed – en wij maar denken dat alle vriendengroepen in New York dit ritueel delen… Maar wacht eens even, waarom zien we de acteurs dan ook terug in de officiële muziekvideo van I’ll Be There For You? Contractuele verplichtingen? Of vonden de acteurs het nummer zelf eigenlijk best leuk, zoals ook het geval lijkt in de video?

Rachel – uhh, Jennifer Aniston eindigt het interview gelukkig wel op een positieve noot. Ze laat namelijk weten dat ze zelf nog groot fan van de serie is en herhalingen – net als de rest van de mensheid – nog altijd graag terugkijkt. “I can’t help [but watch]. First of all, I'm trying to remember which episode it is. Then, half of the time I'm saying to myself, 'I don't remember that'! It's just that you can get sucked into the nostalgia of it.”

Daarbovenop was die intro niet zó erg, het heeft ons immers een paar gouden gifjes opgeleverd. Wat te denken van deze veel te perverse Ross?

Comments