Met klassiekers als 'Pass the Cranberry Sauce'

De beste muzieknummers uit Bob’s Burgers

donderdag, 16. augustus 2018

Van de woordgrap in de burger of the day tot Tina’s obsessie met (zombie-)achtersten, Bob’s Burgers heeft in zijn acht seizoenen een hoop hilariteit teweeggebracht. Een van de terugkerende elementen in die grappen is muziek. Of het nou Gene met zijn keyboard is of Linda die halverwege een scene in een zang-monoloog uitbreekt; de liedjes zijn niet meer uit de serie weg te denken.

Hoe langer de serie doorgaat, hoe groter de rol van de muziek en hoe beter het lijkt te worden, en dus wordt het de hoogste tijd dus om de leukste nummers en muziekmomenten uit Bob’s Burgers op een rijtje te zetten.

Bad Stuff Happens in the Bathroom
Een duet tussen Bob en Louise over Bobs toiletangsten – in deze scene zit hij vast op de wc - is een van de beste dingen die Bob’s Burgers ooit heeft voortgebracht. Beide zingen het minst van alle personages, maar wanneer ze samenkomen zorgen ze voor magie. Daarbovenop is het ook gewoon een catchy nummer, wat in de outro van de aflevering alleen maar beter wordt met de zangkunsten van de andere personages.

Bad Girls (met St. Vincent)
Een van de pronkstukken van het Bob’s Burgers-album (jep, die bestaat) is ongetwijfeld Bad Girls. Niet alleen wordt het nummer op een belangrijk moment in de serie gebruikt, er zit ook nog eens een bekende artiest aan gekoppeld. St. Vincent heeft namelijk speciaal een nummer gemaakt voor de aflevering Bad Tina, waarin Tina onder druk van vriendinnen haar crush thuis uitnodigt.

Electric Love (door Stephin Merrit en Kenny Mellman)
Iedereen kent het verhaal van de liefde tussen Thomas Edison en zijn gechoqueerde circusolifant Topsy. Wat, niet? In Bob’s Burgers lijkt het van wel; wanneer Gene op de pier een tweekoppig bandje tegenkomt die ‘Electric Love’ zingt, weet hij wat hij moet opvoeren voor zijn school (natuurlijk met Tina als olifant). Direct een klassieker door lyrics als “And I’ve never noticed, the curve of her trunk / And I’ve never noticed, his electric junk.”

Not Bad for Havin’ Three Kids
Tijd voor een outro-nummertje, een van Linda wel te verstaan, die zoals zo vaak een stem blijkt te zijn voor middelbare moeders over de hele wereld. Het nummer is verre van lang (en de videokwaliteit verre van goed), maar de tekst maakt dat meer dan goed. “I've still got 2 out of 5 sexy parts / This is down here but it should be up there / This is kind of loose and I think it might tear / When I bend down I pee a little bit / But it's not bad, not bad for having three kids!”

Work Hard or Die Trying Girl
Die Hard ontmoet de rom-com wereld van Working Girl in deze ambitieuze cross-over door Gene. Voor zijn musical Work Hard or Die Trying Girl komt Gene op de proppen met een ontzettend chaotisch nummer, waarin de verschillende stijlen zich net zo snel opvolgen als de verschillende zangers. Aan het eind van het nummer volgt gelukkig nog een moraal, of iets wat er op lijkt. Gene die een nummer over de toekomst van sterke vrouwen schrijft, wie had dat ooit gedacht:

Pass the Cranberry Sauce
Nee, niet elke nummer kan opgenomen zijn in een muziekstudio en heeft professionele kwaliteit, maar dat maakt dit ‘nummer’ van Linda des te grappiger. Verzint ze de tekst ter plekke, of is dit echt een van haar klassieke Thanksgiving-liedjes? We zullen het misschien nooit weten, maar Bob heeft er nu al genoeg van:

The Spirits of Christmas
De feestdagen-afleveringen van Bob’s Burgers gaan altijd wel gepaard met een puik stukje muziek, dus deze lijst is niet compleet zonder een ervan erin op te nemen. Calvin Fischoeder, de huisbaas van de familie, hebben we ook nog niet horen zingen. Dit doet hij voor deze ‘spirits of Christmas’ (spirit = drank) gelukkig meer dan goed genoeg, en als bonus danst/schaatst zijn broer in een visnet-shirt op de achtergrond. The snow outside is getting thicker, so let’s open that bottle of liquor:

Quickie Kiss It
Tina moet natuurlijk ook even in de spotlight staan, en hoewel ze dat al deed als olifant en op andere momenten in de serie ook vaak zingt, moeten in dat nummer wel een paar boys komen. Quickie Kiss It is het nummer waar je hieronder een stukje van hoort, al kan het zijn dat je iets te afgeleid bent over het kus-eiland van Tina, of het feit dat ze over een strand vol jongens zweeft:

Comments