Zó hip was Friends, dus!

De uiterst pijnlijke Windows 95-video met Rachel en Chandler

woensdag, 12. september 2018

Grote sterren worden nou eenmaal vaak op producten geplakt om ze wat beter te laten verkopen. Dat is zo in 2018, bijvoorbeeld met de bijzondere hoeveelheid actrices die in bushokjes een luchtje hangen te promoten, maar dat was ook zo in 1995. Bijvoorbeeld met uhh… de cast van Friends in een Windows 95-reclame.

Ja, Friends was in de jaren ’90 nog ontzettend hip en daar moest een hypermodern besturingssysteem als Windows 95 natuurlijk iets mee doen. Microsoft kreeg Jennifer Aniston en Matthew Perry te pakken, en in plaats van ‘slechts’ een kleine reclame te filmen, gingen ze los.

Het resultaat is een uur durende Windows 95-instructievideo, bomvol pijnlijke 90’s-momenten. De hilariteit die Perry en Aniston naar Friends brengen werkt namelijk niet altijd even goed in een instructievideo. En al die typetjes, van de dikke techneut tot de wannabe kung fu-meester, maken dit al helemaal tot een verdomd lastige video om van begin tot eind te bekijken:

Mocht je een vriend of vriendin hebben die nog elke dag loopt te zeiken dat Friends meer afleveringen had moeten maken, geef ze dan alsjeblieft een kopie van deze verschrikkelijke videoband.

Comments