Toch een hype om niks?

Het internet gaat los op aankomende dood Modern Family

dinsdag, 06. november 2018

Modern Family gaat al weer 10 seizoenen mee, en als een serie het zo lang volhoudt moeten de makers nou eenmaal wat dingen verzinnen om de aandacht van de kijkers vast te blijven houden. Bijvoorbeeld door te onthullen dat een van de personages sterft, iets waar fans op het internet nogal los op gaan.

Sinds de aankondiging doken de discussie-topics en theorieën in bosjes op. De acteurs gingen vrolijk mee in deze stroom van verontwaardiging en zorgen; in bijna elk interview werden ze er wel over gevraagd en ook op Twitter werden we lekker gemaakt met de onthullingsaflevering.

De speculatie duurde op internet weken lang (precies wat de makers wilden, natuurlijk), en de meest uiteenlopende berichten doken op. Sommige fans bleven roepen dat het niet een van de mensen is die sterft, maar juist hondje Stella, onder andere omdat die al redelijk oud is voor een hond.

Klinkt logisch, maar of Stella’s dood een echte “impactvolle gebeurtenis” is voor de hele familie (zoals de makers van de serie de dood noemden) valt nog te bezien. Toch leek het erop dat het grootste deel van de fans zich al voorbereidden op Stella’s dood.

Talloze discussietopics verschenen ook over de dood van Jay, Phil, Haley en natuurlijk de andere hoofdpersonages uit de serie. Hoewel veel mensen aardige theorieën verzonnen over hun dood, leek het overgrote deel van de fans het erover eens te zijn dat de dood van één van de familieleden die elke aflevering te zien zijn, te ver zou gaan voor deze sitcom.

Onder het mom van ‘het moet wel leuk blijven’ zou de dood van een van de hoofdpersonages te hard aankomen, om nog maar te zwijgen over de afleveringen (of seizoenen?) die nodig zijn voor de andere familieleden om met zo’n sterfgeval om te leren gaan. Dat feit was genoeg voor de fans om de iets verdere familieleden en vrienden van de familie te zien als ‘topkandidaten’.

Obviously it's 1 of these characters that are gonna die. Right? I heard it wasn't a MAIN character that dies. It's gotta be 1 of these. My vote is Dylan. from r/Modern_Family

Inmiddels is de speculatie gestopt, de aflevering waarin hét gebeurt is namelijk al uitgezonden in de VS. Tijdens de Halloween-aflevering ontdekken we wie de pijp uitgaat, en zoals wel vaker zagen de fans het van mijlenver aankomen.

Het personage dat sterft is inderdaad een van de vier bovenstaande, en de reacties erop zijn… gematigd. De fans die verwachten dat de dood enorm impactvol zou zijn, en dat een van onze geliefde personages nooit meer te zien zou zijn, waren enigszins teleurgesteld.

Het personage duikt namelijk niet elke aflevering op (hell, slechts een paar afleveringen in de afgelopen tien seizoenen) en is daarom niet voor elke kijker een gemis. De familie voelt het natuurlijk wel, ook al zit het personage maar in totaal zeven afleveringen, en Modern Family flikt het weer dat op een hilarische maar respectvolle manier te behandelen.

Modern Family zou Modern Family niet zijn als er niet al weer een nieuwe onthulling op de planning staat. Actrice Sarah Hyland (Haley) is degene die nu op het internet loopt te roepen dat er iets met haar personage staat te gebeuren. Vast niet nóg een dood, maar wat dan wel..?

Comments