Zijn tijd ver vooruit

Dé musicus van de 20ste eeuw: Ross Geller

woensdag, 12. december 2018

Er vindt elke dag een groot onrecht plaats, zonder dat je het door hebt. Al sinds 1997 hebben we een briljant musicus in ons midden, iets waar schandalig weinig mensen bij stil staan. De man die thuishoort in het rijtje met Beethoven, Mozart, Elvis en Michael Jackson: Ross Geller.

Maar eigenlijk behoort Ross tot zijn eigen lijstje met musici. Ross is namelijk een muzikant die zijn tijd vér vooruit is. Iemand die werd uitgelachen door zijn vrienden en zelfs de ‘fans’ die alle afleveringen van Friends hebben gezien, maar in het jaar 3023 gezien zal worden gezien als de meest briljante muzikant ooit. Misschien.

Inderdaad. Het gebruik van de geluidseffecten, de beat die alles samenhoudt, Ross’ waanzinnige mimiek… Deze man verdient een Grammy, en je weet het. Het is geen wonder dat alleen Phoebe, die andere fantastische muzikant, zijn keyboardskills kan waarderen (over wat hij kan met de doedelzak hebben we het maar niet). Of zoals ze het zelf zegt: “Oh god, he’s not even appreciated in his own time.”

De toekomst zal ons laten zien dat Ross iets op het spoor was met zijn nieuwe stijl van muziek. En het nummer dat je hieronder hoort zal de geschiedenisboeken ingaan als zijn magnum opus:

Dus, de volgende keer dat iemand je vraagt wie jouw favoriete muzikant is, weet jij het antwoord. Nu is het een kwestie van #GrammyForRoss om viral te gaan, al is de wereld simpelweg nog niet klaar…

Comments