30 Rock seizoen 6 gaat verder

dinsdag, 03. april 2012

Aanstaande maandag begint het langverwachte nieuwe seizoen van de multi Award winnende comedy serie 30 Rock. Het zesde seizoen van de serie liet langer dan normaal op zich wachten omdat bedenker, schrijver en hoofdrolspeelster van 30 Rock, Tina Fey, in verwachting was van haar eerste kindje. Maar nu Fey’s post-zwangerschap lichaam weer in volle glorie is hersteld schroomt is het zesde seizoen van 30 Rock op vertrouwde sterkte terug. Het 6e seizoen van 30 Rock is te zien vanaf maandag 9 april om 19.15 uur.

Waar de meeste relaties na 6 jaar voorspelbaar worden, laat de eerste aflevering ‘Dance’ meteen zien dat gemeenzaamheid – met een persoon, of met een TV serie – net zo makkelijk het ongekeerde kan betekenen: het punt waarop je iemand echt kent, is als diegene je het meest kan verrassen. Want 30 Rock en Tina herself verrassen vriend en vijand dit seizoen met een enorme boost zelfvertrouwen, ongecompliceerd geluk en een verse lading aan scherp geslepen satire. "Liz is helemaal opgeladen," zegt Fey. "En ze heeft dit seizoen inderdaad een nieuwe liefde. Hoe ik hem ontmoet heb blijft nog even de vraag maar Liz heeft een heel knap vriendje." Co-ster Alec Baldwin, wiens karakter Jack Donaghy een alleenstaande vader is aan de start van dit seizoen, heeft minder vertrouwen in de romantische escapades van zijn tegenspeelster en zegt: “Liz heeft een neus voor foute mannen…”

30 Rock is bekroond met een record aantal awards. In 2009 wist de show maar liefst 22 Emmy nominaties te bemachtigen, geen enkele comedy show heeft ooit eerder zoveel nominaties in één jaar gekregen. Ook het aantal beroemde gaststerren in 30 Rock is indrukwekkend te nomen, zo kwamen in eerdere seizoen onder andere Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, Jerry Seinfield, voormalig Vice President Al Gore, David Schwimmer, Whoopi Goldberg, LL Cool J en Matt Damon voorbij. Dit seizoen komen o.a. Kelsey Grammer en Denise Richards voorbij als zichzelf.

Te zien vanaf 9 april elke maandag-vrijdag om 19.00 uur!
Copyright: redactie Comedy Central

Comments