The Comedy Awards

donderdag, 22. maart 2012

Comedy Central laat vandaag weten dat Robin Williams dit jaar de "Stand-up Icon Award" in ontvangst mag nemen tijdens "The Comedy Awards", het jaarlijkse evenement dat helemaal gewijd is aan comedy. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan comedy en de volgende generatie aan entertainers heeft geïnspireerd. Williams wordt geëerd voor zijn ongeëvenaarde verbeeldingsvermogen, zijn repertoire aan onuitwisbare karakters en zijn uitmuntende werk als stand-up comedian. Eddy Murphy nam tijdens de show van vorig jaar de award mee naar huis. The Comedy Awards wordt op 12 mei uitgezonden bij Comedy Central.

‘’Robin Williams heeft een soort natuurlijke komische kracht, waarvan de intensiteit en explosiviteit in improvisatie hem tot een superster hebben gemaakt,’’ zegt Casey Patterson, uitvoerend producent van ‘’The Comedy Awards’’. ‘’Academy Award-winnaar, geliefde TV-ster en gepassioneerd activist Robin Williams heeft comedy letterlijk gebruikt om de wereld te veranderen met ‘Comic Relief’. Robin Williams is meer dan een ICOON. Hij is een van de meest belangrijke comedians van onze tijd.

De ‘’Stand-Up Icon’’ award zal worden gepresenteerd tijdens het opnemen van het evenement in New York’s Hammerstein Ballroom op zaterdag 28 april. De show zal op 12 mei in première gaan bij Comedy Central.
"The Comedy Awards" brengt een hommage aan het genre comedy en beloont de beste comedy acteurs, films, televisieseries en digitale content met een award. Het evenement belicht niet alleen acteurs, maar ook de getalenteerde schrijvers en regisseurs die lachloop van ons leven hebben veranderd: de baanbrekende legendes die grenzen hebben verlegd, de tv shows waarvoor we naar huis toe snelden, de films die permanent gegrift in ons geheugen staan en de stand-up comedians en viral video’s die ons laten denken terwijl we lachen.
"The Comedy Awards" Board of Directors, waaronder James Burrows, Billy Crystal, Will Ferrell, Whoopi Goldberg, Brad Grey, Seth MacFarlane, Adam McKay, Jimmy Miller, Jay Roach, Ray Romano, Rory Rosegarten, Phil Rosenthal, zijn verantwoordelijk voor de nominaties. De winnaars zijn gekozen door een speciaal geselecteerd comité bestaande uit 500 – 1000 leden uit de comedy scene, waaronder schrijvers, producenten, acteurs en regisseurs.Copyright: redactie Comedy Central

Comments