Leer de cast van 'Parks and Recreation' kennen! Vanaf 6 mei bij Comedy Central

Now playing

Parks and Recreation: Meet Ron Swanson

Dit is Ron Swanson! Vanaf maandag 6 mei zie je hem en zijn collega's elke dag in 'Parks and Recreation' om 19:15 uur bij Comedy Central.

vrijdag, 03. mei 2013

Binnenkort kun je elke dag van de nieuwe serie 'Parks and Recreation' genieten! Daarin volg je de levens van een groep collega's bij het departement parken en recreatie in de kleine gemeente Pawnee. Deze week stellen we er alvast een paar aan je voor, vandaag Ron Swanson!

Ron Swanson (gespeeld door Nick Offerman) is de baas in het departement en ervan overtuigd dat overheid de bron van al het kwaad is. Daardoor presteert zijn afdeling al jaren onder budget. Ron's ultieme droom is het om de hele gemeente te privatiseren. Hoe minder overheidswerk er gedaan wordt hoe beter. Hij juicht dan ook de voortdurende ondernemingen van Tom Haverford toe en wordt regelmatig helemaal gek van zijn enthousiaste deputy director Leslie Knope. Ron is buiten zijn werk om wat je noemt een echte, ouderwetse man. Hij is bijvoorbeeld gek op vissen: "It's like yoga, except I still get to kill something". Een beetje apart: Ron heeft twee ex-vrouwen die allebei Tammy heten en zijn moeder heet ook Tammy. Ron ziet het probleem niet: "What's your point?" Hieronder meer facts over Ron Swanson:

Grootste liefdes: Ontbijt en brunettes. Ron begrijpt niet waarom iemand ooit iets anders zou eten dan ontbijt en doet dit graag met een mooie donkerharige vrouw.
Grootste kenmerk: Ron kun je altijd herkennen aan zijn snor.
Grootste geheim: In het diepste geheim heeft Ron een alter ego genaamd Duke Silver. Wat hij doet als Duke... dat moet je maar zien vanaf maandag.
Grootste afschrikmiddel: Ron heeft een geweer op zijn bureau dat gericht staat op de bezoeker. Zo moeten mensen die hem om iets komen vragen recht in de loop kijken.
Grootste hobby: Ron is een gepassioneerd houtbewerker. Hij maakt dan ook in een handomdraai een kano voor je.

Fun fact: Ron's eerste ex-vrouw Tammy wordt gespeeld door de real-life vrouw van Nick Offerman: de "Will & Grace"-ster Megan Mullally!

Nick Offerman is sinds zijn rol als Ron Swanson een grote ster in Amerika. Dat komt misschien ook wel omdat hij nogal op Ron lijkt. Hij heeft dezelfde norse gezichtsuitdrukking, droge humor en is ook een getalenteerd timmerman. In 2008 bracht hij zelfs een dvd uit getiteld ''Canoe Building with Nick Offerman''.

'Parks and Recreation' is vanaf 6 mei elke maandag t/m vrijdag om 19:15 uur te zien bij Comedy Central. Hebben jullie er al zin in? Twitter mee met #ParksandRec!

Comments