Lees hier het gehele interview.

Exclusief interview met Jami Gertz van 'The Neighbors'

woensdag, 23. oktober 2013

Jami Gertz speelt Debbie Weaver in de nieuwe serie 'The Neighbors'.

De familie Weaver verhuist naar het rustige Hidden Hills. Totdat ze beseffen dat ze niet de enige zijn die er wonen! De bewoners van Hidden Hills zijn namelijk net een beetje anders. Meet the Larry’s, de nieuwe buren van de familie Weaver.

Jami Gertz is zelf opgegroeid in Glenview, hier heeft zij goede herinneringen aan: Idyllische omgeving waar iedereen voor elkaar klaar stond met leuke buren en soms een enge hond. Toen ze ouder werd is ze verhuist naar Los Angeles."Mensen zijn daar meer op zichzelf, ik leef mee met de huidige generatie, we zijn bang om naar elkaar toe te trekken, vroeger waren we meer open, het is erg jammer".

Dit heeft meegespeeld bij haar beslissing om deel te nemen aan de serie 'The Neighbors'. Jami verteld dat ze een uiteenlopende carriere heeft omdat dat ze altijd kiest wat ze zelf interessant vindt. Bij 'The Neighbors' vond ze het vooral erg leuk dat er is gekozen voor aliens. "De creator kon mensen van allerlei verschillende culturen kiezen die verhuizen naar Amerika, maar nu kunnen we op een grappige manier kijken naar wat er van Amerika terecht is gekomen, de aliens blijven toch onschuldig, de serie is gemaakt met een knipoog".

Jami vindt dat het soms lijkt alsof comedy te ver gaat, wat ik zo fantastisch vind aan deze show is dat je het kan kijken met kinderen, we zijn grappig op een lieve manier, mensen respecteren elkaar. 'The Neighbors' is niet grappig op een gemene manier. "Het is een beetje old fashioned en ik hou ervan!"

Herkent Jami Gertz zichzelf in haar rol als Debbie Weaver?
Dat doet ze zeker, ze heeft 3 kinderen en is al een lange tijd getrouwd, ze herkent de alledaagse dingen wanneer je al zo lang samen bent met iemand.

Hoe is het om te werken met Lenny Venito, Marty Weaver in de serie? Jami Gertz vindt hem helemaal fantastisch, hij is zelf geen vader maar ze verteld dat ze keer op keer tegen hem zegt dat hij vader zou moeten worden, een ontzettend warm en lief persoon.

Uiteraard vroegen wij Jami Gertz ook nog even naar haar favoriete serie. Haar antwoord was: Seinfeld;: Seinfeld is een verandering in de comedy-wereld, hoe zij kijken naar hoe je een verhaal verteld is erg bijzonder".

Wat is nou echt interessant aan seizoen 2 van 'The Neighbors', wat kunnen we verwachten in het volgende seizoen?
"In seizoen 1 hebben we echt onze plek gevonden, 22 afleveringen geproduceerd en nog nooit samen gewerkt. Je moet elkaars sterke punten leren kennen en kijken welke karakters bij elkaar passen. In seizoen 2 weten we dit echt, de aliens krijgen een echte baan wat hilarisch is".

Jami Gertz staat open voor de toekomst, ze doet wat ze leuk vindt en is nu erg druk met het shooten van de show 'The Neighbors', 5 dagen per week. Ondertussen probeert ze zoveel mogelijk tijd door te brengen samen met haar familie. "Acting is my job, i love my job, but in the end it's all about family and friends".

Jami Gertz: Thanks to the Netherlands, good taste, bravo!

The Neighbors, elke maandag tot en met donderdag om 20:50 uur bij Comedy Central.

Comments