Acteur Robin Williams overleden

dinsdag, 12. augustus 2014

Oscar winnende acteur en comedian is overleden. Zijn lichaam werd maandagochtend aangetroffen in zijn huis in Maris in Californië. Volgens zijn vrouw zou hij zelfmoord hebben gepleegd.

De acteur leidde al een tijd aan een zware depressie. Zo laat de woordvoerster van Williams weten. Ze spreekt wel van een plotseling verlies.

In een verklaring laat zijn vrouw, Susan Schneider, weten de hoop te hebben dat de fans van Williams hem blijven herinneren om zijn humor en niet zijn dood:
“Vanmorgen ben ik mijn man en mijn beste vriend verloren, terwijl de wereld een van haar meest geliefde kunstenaars en mooiste mensen moet missen. Wij [de nabestaanden] hopen dat hij herinnerd zal worden als de man die miljoenen mensen ontelbare keren liet lachen, in plaats van aan zijn dood”.

Fans in rouw
Bekende en onbekende fans van de acteur rouwen massaal en tonen hun medeleven op Twitter, waaronder Barack Obama:
"Robin Williams was an airman, a doctor, a genie, a nanny ... and everything in between. But he was one of a kind." —President Obama.

De agent van Williams, Mara Buxbaum, roept belangstellenden op om de privacy van de nabestaanden te respecteren:
“Dit is een plotseling en tragisch verlies. De familie van Williams vraagt om respect voor hun privacy in deze moeilijke tijd.”

Onderzoek doodsoorzaak
Alles lijkt te wijzen op zelfmoord, maar de echte doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Morgen om 17:00 Nederlandse tijd zal de politie van Maris de dood van Robin Williams toelichten in een persconferentie.

De prijzenkast en carriere van Robin Williams.
De komiek was geboren in 1951 in Chicago maar groeide op in Detroit. Hij werd tijdens zijn jeugd al omschreven als hyper actief. Zijn energie gebruikte hij graag om mensen aan het lachen te maken en rolde zo in de wereld van Stand Up Comedy. Zijn eerste grote rol op TV was die van de buitenaardse Mork in de komische televisieserie Mork & Mindy uit 1978-1982.

Voor zijn bijrol in de film Good Will Hunting won hij een Oscar. De acteur won ook verscheidene Emmy’s en Golden Globes voor zijn werk voor televisie.

“You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it.” - Robin Williams

Comments