Barney is gebaseerd op een drugsdealer

vrijdag, 26. februari 2016

Barney, Ted, Lilly en Marshall zijn inmiddels grote namen geworden in de wereld van sitcoms. How I Met Your Mother is al jaren enorm populair, en terecht! We vinden hem zelf ook legen - wait for it - dary! Maar zelfs als fan zijn er dingetjes die je ontgaan. We zetten elf van de tofste onbekende HIMYM-feiten voor jullie op een rij.

1. Onzinwebsites
In HIMYM komen nogal wat websites langs, vaak voor de versierpraktijken van Barney. Een hoop van deze websites zijn door de seriemakers echt online gezet, en bestaan dus echt! Hier zijn er een paar op een rij:

www.tedmosbyisajerk.com
www.notafathersday.com
www.grademyteacher.net
www.guyforceshiswifetodressinagarbagebagforthenextthreeyears.com
www.weddingbridemovie.com
www.canadiansexacts.org
www.stinsonbreastreduction.com
www.itwasthebestnightever.com
www.bigbusinessjournal.com
www.extremitiesquarterly.com
www.balloonexplorersclub.com

2. Alles is familie
Drie van de acteurs in de show hebben hun partner ook even in beeld kunnen brengen in de serie. Alyson Hannigans man Alexis Denisof speelt Sandy Rivers, Cobie Smulders man Taran Killam speelt Blauman en Neil Patrick Harris' man David Burtka speelt Scooter!

3. Maclaren's Pub
Maclaren's Pub is vernoemd naar Carl Maclaren, de associate producer van de show. Niet alleen is zijn achternaam vertegenwoordigd, er werkt ook nog eens een barman met de naam Carl in de kroeg!

4. Theme song
Carter Bays en Craig Thomas zijn de schrijvers/producers en bedenkers van How I Met Your Mother. Niet alleen bepalen ze dus een enorm deel van de show, ze hebben ook nog eens de themesong gespeeld met hun band 'The Solids'. Het nummer heet trouwens 'Hey Beautiful'.

5. "83"
Het getal 83 lijkt een bijzondere betekenis te hebben voor Barney - de twee cijfers duiken overal op. Zo zag Barney zijn vader voor het laatst in 1983, doet hij alsof hij 83 is als hij zich als oude man verkleedt, en zegt Barney dat het 8.3 seconden duurt voor een vrouw om te beslissen of ze met een man naar bed gaat. Het is niet duidelijk waar dit getal naar verwijst.

6. Robins honden
In het eerste seizoen heeft Robin een paar honden, maar die zien we later in de show nooit meer terug. Op de DVD commentary van het eerste seizoen laat Josh Radnor (Ted) weten dat hij allergisch is voor honden, iets waar de producers later pas achter kwamen. Dit is waarschijnlijk de reden geweest dat de honden verdwenen zijn uit de serie.

7. Dealer Barney?
Barney Stinson is vernoemd naar een heroïnedealer uit het boek 'La Confidential' van James Ellroy.

8. Conan O'Brien in de achtergrond
In seizoen 7 kan je Conan O'Brien zien in de achtergrond van MacLaren's Pub!

9. Please!
Net als van Chandler in Friends weet niemand weet echt wat Barney nu voor werk doet. Vaak als het hem gevraagd wordt doet hij het af met 'Please!'. Wat blijkt nu? Please staat voor Provide Legal Exculpation And Sign Everything. Niet dat we daar nu echt heel veel wijzer van worden.

10. Victoria had de moeder kunnen zijn
Showrunner Carter Bays liet weten dat als de show na seizoen 1 gestopt was, Victoria de moeder van Teds kinderen was geworden. Tijdens een kijkersonderzoek bleek trouwens dat dit een goed idee was geweest want Victoria was Teds meest populaire partner.

11. 29 vrouwen
Voor iemand die zo'n romanticus is als Ted is hij een behoorlijke casanova. Zijn zoektocht naar ware liefde leverde hem maar liefst 29 verschillende partners op! Maar goed, dan heb je altijd Barney nog.

How I Met Your Mother zie je elke maandag t/m vrijdag om 21:30 op Comedy Central!

Comments