Nu is er niemand meer de snackbar...

woensdag, 06. april 2016

Godnondeju, da's nog eens jammer. Het bekendste frietkot in Nederland gaat de deuren sluiten. Robbie, Rikkert, Richard, Gerrie en Barrie zullen hun Jos Brinkies voortaan ergens anders moeten gaan sluiten want cafetaria 't Pleintje in Den Dungen is binnenkort niet meer. Het kleine zaakje moet ruimte maken voor een nieuwe, "luxere" tent.

Nieuw cafetaria
De eigenaar van 't Pleintje, Dré van Schijndel heeft de grond gekocht van de gemeente en wil er een nieuw cafetaria gaan bouwen - alleen de aanvraag van een nieuwe bestemmingsplan bij de gemeente staat hem nog in de weg. De uitbater van het pleintje, Eric van Zandbeek, wist al een tijdje dat het eraan zat te komen, maar had nog niet gehoord dat het plan definitief doorging:

"Ik hoor al jaren dat hij iets anders wil, maar nu gaat het blijkbaar echt gebeuren. Ik heb er alleen nog niets over gehoord van hem."

Bussen vol met toeristen
In de afgelopen jaren werden er busladingen met fans naar 't Pleintje gereden om daar een oerhollandse snack te eten - er werden zelf fietstochten georganiseerd door de Brabantse landen. Van Zandbeek heeft het dan ook niet rustig de laatste dagen:

"Ik krijg natuurlijk van iedereen berichtjes. Ze vragen zich af wat er gaat gebeuren. 't Pleintje was heel populair."

Het is een droevige gebeurtenis, dat is zeker. Maar gelukkig kunnen hoeven we de scènes van de New Kids nooit te vergeten. Houdoe!

Comments