Australisch politiebureau heeft er genoeg van

Pokémon GO is uit en zorgt nu al voor overlast

vrijdag, 08. juli 2016

De mobiele game Pokémon GO verschijnt deze week wereldwijd, en hoewel het super leuk klinkt om buiten te moeten rondlopen om nieuwe spulletjes en Pokémon om mee te vechten te vinden, is niet iedereen even blij met de app. Onder andere de Australische politie – de game is al beschikbaar in het land - heeft al laten weten Pokémon-spelers uit een politiebureau te moeten weren, omdat in dat gebouw een fucking Sandshrew - een uit de kluiten gewassen buidelrat/schubdier met een zandfetish - te vinden is. Nee, het is niet zo dat je nu een serieuze misdaad moet begaan om met een Sandshrew aan de haal kunnen, men moet gewoon even buiten blijven staan:

Met Pokémon GO moet de speler in de echte wereld rondlopen om allerlei Pokémon en bijbehorende spullen voor die beesten te verzamelen (ze worden laten zien via de telefooncamera, dus het lijkt alsof ze echt in de wereld staan). In de game zijn diverse locaties omgedoopt tot Pokéstop, plekken waar exclusieve of moeilijk te verkrijgen Pokémon en spullen te vinden zijn. Dit zijn dus bijvoorbeeld politiebureaus, maar je kunt ook denken aan gemeentehuizen en bibliotheken.

Probleempje is dat veel spelers het idee hebben dat ze altijd bij deze locaties naar binnen moeten lopen, wat voor een enorme bak aan overlast zorgt. We kunnen in ieder geval niet wachten op de volgende gamer die tijdens een voetbalwedstrijd het veld oploopt omdat hij de bal verwarde met een Jigglypuff. Zal het aantal inbraken ook gaan stijgen? Alles voor die Pokéballs, man, alles.

Pokémon GO is sinds gisteren uit in Japan, Australië, Nieuw Zeeland en Amerika. Waarschijnlijk komt de game in de loop van de dag nog uit in Nederland, maar een tijdstip of datum staat nog niet vast.

Comments