Worden verweten Pokémon Gooligans te zijn

Driehonderd Pokémon Go-spelers bekogeld met waterballonnen en eieren

vrijdag, 15. juli 2016

Dat Pokémon Go een hype is die zijn weerga niet kent mag onderhand wel duidelijk zijn - niet alleen lopen er vandaag de dag meer mensen dan ooit gebogen over hun telefoon door de straten van Nederland, verschillende Pokémon-plekken van over de hele wereld trekken soms honderden mensen tegelijkertijd. Zo ook in Sydney, waar in een parkje regelmatig talloze Pokémon Go-spelers nieuwe Pokémon proberen te vinden en vangen. Omwonenden van het park hadden er schijnbaar genoeg van, en besloten daarom in plaats van woorden, waterballonnen en eieren in te zetten.

De plek in de wijk Rhodes is zo populair omdat er enkele Pokéstops staan; deze speciale locaties geven de spelers extra spullen die ze in de game kunnen gebruiken, en met z’n zovelen op één plek is het natuurlijk ook veel gezelliger. Tenzij je een ei op je hoofd krijgt; vanwege het ‘overlast’ dat de grote groep blije nerds veroorzaakte en de reactie van de omwonenden besloot de politie maar in te grijpen. En dat terwijl het gewoon openbaar terrein is.

Het is nu wachten op een antwoord van de groep Pokémon Go-spelers, die zich hopelijk deze week nog gaan gedragen als Pokémon Gooligans en de vervelende mensen in de appartementencomplexen terugpakken. In ieder geval mag de groep trainers ’s nachts niet meer terugkomen; overdag zijn ze nog welkom. Naast enkele boetes voor parkeren waar het niet mag, lopen enkele spelers nog de kans een boete te krijgen voor “loitering” (rondhangen). Meh, laten we afsluiten met een filmpje waarin de wél politie vrolijk inspringt op de hype en de Pokémon themesong door de geluidsinstallatie pompt:

Comments