“I’m trying to make poop cute”

’s Werelds eerste poep-toetjescafé opent in Canada

donderdag, 28. juli 2016

Dat honderdduizenden mensen in Nederland hopeloos verslaafd zijn aan toetjes is een wilde gok, maar de kans is groot. Van die honderdduizenden mensen zullen een handjevol iets hebben met wat uit ons achtereinde komt, en vandaag is hun lucky day. Nee, er komt niet daadwerkelijk een restaurant waar Nummer 2 het enige nummer op het menu is, maar de Poop Café Dessert Bar in Toronto, Canada, omarmt vanaf augustus de vorm van poep. Sterker nog, het is de enige vorm van eten die je daar aan zult treffen.

Het menu zal meer bevatten dan alleen chocolademousse, restauranteigenaar Lien Nguyen is afgestudeerd culinair manager en weet dus wel wat ze doet. Shittake paddestoelen, bijvoorbeeld, al is dat gewoon een shitty joke en zal Nguyen voornamelijk traditionele Thaise, Japanse en Koreaanse desserts aanbieden. De Canadese bezoekers kunnen stemmen op de namen van alle gerechten, dus dat belooft veel goeds voor het bruine menu. Waar je op moet zitten in het restaurant? Toiletten, het thema wordt erg serieus genomen:

Nguyen werd geïnspireerd toen ze met haar moeder een toilettenrestaurant - niet een restaurant voor toiletten, maar eentje waar de stoelen uhh.. je weet wel – in Taiwan bezocht en ze er verliefd op werd. “It’s funny to put food and poop together; it’s a great comparison. It stayed in my mind for a long time. As soon as I finished school, I said, ‘OK, I’m going to bring the restaurant to Toronto.” Dat, of ze was het zat dat een aantal mensen veel te vaak “eat shit” roepen en geeft een appetijtelijk alternatief op een echte… broekburger.

Comments