Pokémon Go blijkt niet realistisch

Skydiver probeert midden in de lucht Pokémon te vangen

dinsdag, 02. augustus 2016

Iedere Pokémon Go-speler wordt zo langzamerhand gestoord van alle Pidgeys die in elke straat lijken rond te lopen, dus je zou verwachten dat er in de lucht minstens even veel vogelbeestjes rondvliegen. Niets is minder waar, een skydiver genaamd Drasko P. testte namelijk of de app ook midden in de lucht werkt en haalde daarom na het springen uit een vliegtuig zijn telefoon tevoorschijn. Echte Pokémon-meesters vangen ze op 1500 meter hoogte. Alhoewel…

Minpuntje voor Pokémon Go, dus. Terwijl de skydiver in ieder geval vanaf 600 meter bereik had met zijn telefoon had hij op 150 meter nog geen Pokémon aan de haak geslagen. Nee, de Pokémon Go-mythe Mew zit er ook niet verborgen en Charizard vliegt er ook niet rond; volgende keer moet je gewoon weer voor de huizen van nietsvermoedende mensen parkeren voor die Pidgeys.

Wie weet bewaart ontwikkelaar Niantic de vlieg-functionaliteit voor Harry Potter Go, een game die enkele dagen geleden als grapje door een of andere zuurpruim die de wereld wil zien branden werd “aangekondigd”. Misschien maar beter ook dat Pokémon Go niet zo geavanceerd is dat er Pokémon in de lucht zweven, in ieder geval blijven piloten op deze manier veilig (lees: niet afgeleid).

Comments