Voor die extra hartklachten

KFC’s jusfontein is het ranzigste ooit en frituurfans worden gek

dinsdag, 16. augustus 2016

Iedereen die wel eens bij KFC eet, weet dat de frietjes van de voedselketen niet het culinaire hoogtepunt vormen. Gebruikelijk gooien we er wat fritessaus, curry of ketchup bovenop ter compensatie, maar in Engeland houden ze ervan om nog een stapje verder te gaan in het vetgehalte en de aardappeltjes te doordrenken met jus. KFC UK springt vrolijk in op de wensen van zijn klanten en laat met onderstaande foto weten dat ze een… fucking jus-fontein hebben staan:

Bah. Tenzij je houdt van nog meer vet bij je fast food en een behoefte hebt aan een verhoogde kans op hartklachten zal je de vetfontein aan je voorbij laten gaan. Zo ook enkele Engelse KFC-fanatici, al stelen de die-hard frituurfans de show door op onder andere Twitter verontrustende berichten over de fontein, die nu nog alleen in het KFC-hoofdkantoor staat, te plaatsen:

Sterker nog, de reacties op de fontein zijn zo positief dat KFC er naar verluidt al over nadenkt om obesitas over de Engelse bevolking af te roepen en ze in KFC-filialen te introduceren. Nederland lijkt voor nu nog veilig. Ach, fijn voor iedere Engelsman die zo nu en dan naar de KFC gaat om te proeven van waar ze goed in zijn: alles met kip. En dan zijn er nog gasten waarbij de fontein iets te veel van het goede losmaakt…

Comments