Een selfie maken bij het huis van Phil Dunhpy? Het kan!

Zie hier de huizen van Modern Family en andere series!

dinsdag, 23. augustus 2016

Fandom, we love it!

Alle series beginnen met een bedacht verhaal, een tekenaar die begint met een schets, een serie met een brainstorm et voilà. Nou ja, zo makkelijk gaat het natuurlijk niet, er komt namelijk onwijs veel kijken bij het maken van een serie, zowel animatie als sitcoms.

Een belangrijk onderdeel van het bedenken van een serie is de locatie, een plaats die bij de serie past, bij het verhaal. Voor de kijker is dit na drie afleveringen al een bekende plaats, maar waar is die plaats eigenlijk? Bestaat het echt? Wij zijn op onderzoek gegaan en vonden de 6 leukste bestaande plekken uit series die elke echte fan eens moet hebben bezocht.

1# Onze eigen serie New Kids. Opgenomen in Maaskantje, een dorpje in Nederland met ongeveer 1600 inwoners. En door New Kids zal dat aantal waarschijnlijk altijd zo laag blijven. Maaskantje ligt in Noord-Brabant en elke echte New Kids fan staat toch wel op de foto met het stadsbord van het beruchte dorp.

2# Hoewel Matt Stone en Trey Parker nooit bevestigd hebben dat het Amerikaanse South Park de inspiratie is geweest voor hun animatieserie, bestaat er wel degelijk een plek die zo heet. Het is overigens geen stad maar een graslandgebied tussen de Rocky Mountains. Wel besteden ze in het echte plaatsje South Park in Colorado wel aandacht aan de serie. Voor een echte fan zeker de moeite waard om er langs te gaan.

3# De all-time-favorite serie Friends is op veel plekken opgenomen, al is de serie natuurlijk voornamelijk in de studio geschoten. Maar er is er één die je als echte fan toch echt moet hebben gezien. In New York staat namelijk dé fontein van het openingslied van Friends, (die we allemaal tot in de treure kunnen meezingen) en wel in Central Park. Dit beroemde park moet je natuurlijk sowieso bezoeken als je naar New York gaat, dus ga als je de kans hebt!

4# Family Guy speelt zich af in Quahog en werd afgeleid van de skyline van Providence. Providence is de hoofdstad van Rhode Island (officieel The State of Rhode Island), daar waar de bedenker en maker van Family Guy, Seth MacFarlane, op school heeft gezeten. Hoe awesome is het om die skyline op de foto te zetten?

5#Het huis van de comedy sitcom Melissa and Joey is een echt bestaand huis. En hoewel de set zich bevindt in Toledo, Ohio, staat het huis van Mell Burke in Hancock Park, Los Angeles! Het huis was geselecteerd omdat het architectonisch leek op een huis uit Toledo en die plaats was weer gekozen omdat het realistisch was voor de verhaallijn. Het interieur en de daar afgespeelde opnames worden daarentegen gewoon in de studio opgenomen.

6# Wie wil er nou niet een keertje langs het huis van Jay en Gloria rijden? Wij wel! Modern Family is HOT en wij hebben voor jou alle locaties van de huizen uit Modern Family. Om te beginnen staan alle huizen… in Los Angeles. Verrassend? Nee. Het huis van Jay en Gloria is het Sinnot Residence en staat in Cliffwood Ave, LA. Het Huis van Mitchell en Cameron staat in Fox Hills Dr. En huis huis van mister phil-o-sophy wordt gefilmd bij 10336 Dunleer. Fun fact: de huizen liggen allemaal maximaal een kwartier van elkaar vandaan! Dus mocht je toevallig in de buurt zijn…

Comments