Het origineverhaal van je favoriete scheldende kinderen

donderdag, 08. september 2016

South Park gaat natuurlijk al bijna 20 jaar mee en het twintigste seizoen van de legendarische serie zit er ook al weer aan te komen, maar één van de bekendste comedyseries word je niet zomaar. In een interview met Entertainment Weekly deden Trey Parker en Matt Stone, de grote breinen en stemmen achter South Park, een boekje open over hoe het allemaal begon. Als een lollig vijf minuten durend filmpje waarin Jezus het opneemt tegen Frosty de sneeuwpop en Kerstmis redt – een filmpje dat door een producer van Fox gebruikt werd als kerstkaart, wel te verstaan, en zelfs gedeeld werd door George Clooney.

Meer dan een kerstkaartje moest het filmpje ook niet worden nadat Trey en Matt met de producer spraken. Toch, hun werk aan de zwartgallige komediefilm Cannibal! The Musical – tijdens hun studiejaren – en de laaiend enthousiaste reacties die werden gegeven op het Jezus-gevecht en de scheldende kinderen zorgden ervoor dat de gasten 2000 dollar kregen om iets nieuws te maken. Ditmaal neemt de kerstman het op tegen Jezus, want dat is toch wat iedereen wil zien, en Trey en Matt verwachtten er zo weinig van dat ze hun naam er niet eens in vermelden.

Natuurlijk werd het filmpje een groot succes – schreeuwende kinderen en een vechtende Kerstman en Jezus, kom op! -, zo’n groot succes dat er bijna iemand anders met de credits vandoor ging. Rechtvaardigheid zegevierde en het een na het andere aanbod stroomde binnen, al zagen MTV en Fox af van South Park omdat het idee van volwassenen die naar een serie over kinderen kijken destijds niet rendabel klonk.

Enter Comedy Central, toen nog een kleine televisiezender dat de ballen van South Park wel kon waarderen – zo was het al bij de pilot duidelijk dat Kenny elke week vermoord wordt - en de rest is hilarische geschiedenis.

Seizoen 20 van South Park bekijk je vanaf 15 september op Southpark.nl en in de South Park app voor iOS en Android!

Comments