De Tokyo 2020-hype is aan!

Nu al legendarische slotceremonie Olympische Spelen laat Japanse premier in Mario veranderen

maandag, 22. augustus 2016

Elk jaar is de slotceremonie van de Olympische Spelen een waar spektakel, maar helaas is deze elk jaar ook doordrenkt met stereotypen als de sambadansers van Braziliƫ en de dubbeldekker-bussen van de Engelsen. Dit jaar was het verrassend genoeg Japan dat de ban brak en niet dingen als sushi of sumoworstelaars uitgebreid de aandacht gaf - het werd de sluitceremonie van videogames en Mario.

Inderdaad, de Japanners omarmden de gamesindustrie en iedere gamer zal blij zijn dat iconen als Pac-Man en Mario de symbolische overdracht van de Spelen bijwoonden. In 2020 is het immers de beurt aan Tokyo om de Olympische sporters te verwelkomen, en de Japanse minister-president die gisteravond verkleed als Mario het podium opkwam belooft veel goeds. Heel veel goeds. Wat een gast:

Dat is nog eens een promo-filmpje. Hoe moet je anders de wereld oversteken dan door een groen buizenstelsel? Precies, andere opties had eindbaas Shinzo Abe niet. Toch verrast de normaal zo ingetogen Japanner het internet met zijn uitbundige Mario-performance, afsluitend met het omhooghouden van een rode bol die natuurlijk de rijzende zon symboliseert.

Naast Super Mario kwamen ook Pac-Man, Hello Kitty en kindermanga-personage Doraemon langs in de promo en de hypetrein voor Tokyo 2020 is daardoor in ieder geval nu al flink op gang gekomen. Helaas moeten we vier jaar wachten om te zien in welke opvallende outfits Japanse sporters en politieke leiders zich zullen hullen. Laten we hopen op iets als onderstaand Attack on Titan-dansje.

Comments