Dus nu komen er nog meer grappen over de gestorven gorilla

Cincinnati Zoo roept tevergeefs internettrollen op te stoppen met Harambe-memes

dinsdag, 23. augustus 2016

Een dierentuin in Cincinnati lijkt niet helemaal door te hebben hoe het internet in elkaar steekt. Bijna drie maanden na het incident met gorilla Harambe wordt de trollen die zich in zolders en kelders overal ter wereld schuilhouden verzocht om te stoppen met het online zetten van Harambe-memes. Inderdaad, niets werkt beter bij gefrustreerde toetsenbordkrijgers met woedeproblemen en een anoniem profiel dan te zeggen dat je genoeg hebt van hun grappen.

Met 6.000 reacties op een Reddit-bericht over de oproep, waarvan de helft samen te vatten valt als “dicks out for Harambe” (een vreemde steunbetuiging, maar een steunbetuiging), is het duidelijk dat dit niet het einde van de meme betekent. De dierentuin is nog altijd niet “amused by the memes, petitions and signs about Harambe”, maar als het internet eenmaal onrecht ruikt blijven de slechte grappen komen. En t-shirts. Cincinnati Zoo heeft inmiddels zijn Twitter- en Facebook-accounts de rug toegekeerd.

Het is logisch dat je je nu afvraagt of het niet allemaal een beetje overdreven is, maar niets is minder waar. Zo heeft een petitie om van Harambe een Pokémon te maken al ruim 84.000 handtekeningen, en zijn er ook petities om hem op het 50-dollarbiljet te printen. Om nog maar te zwijgen over een oprechte petitie (512.000 handtekeningen!) die vragen stelt bij de afschuwelijke gebeurtenis in mei. Ja, Harambe is zowaar een legende geworden op het internet, en je weet wat ze over legendes zeggen…

Comments