En belandt net zo snel weer in de bak

18-jarige op vlucht vraagt via Facebook of de politie een betere opsporingsfoto wil gebruiken

maandag, 29. augustus 2016

IJdelheid loont zeker niet altijd, maar een ontsnapte gevangene met de naam Amy Sharp heeft er wel een momentje internetfaam mee te pakken. De 18-jarige had namelijk de ballen om onder een Facebookpost van een nieuwskanaal uit Sydney en daarmee de politie te vragen of ze alsjeblieft even een betere foto van haar wilden gebruiken. Die foto’s zonder make-up en in een standaard gevangeniskloffie met rood kleedje kunnen natuurlijk niet:

Amy, scherp als ze is, was erg snel met het vragen om een mooiere foto, en dat is maar beter ook. Twee dagen later werd ze namelijk opgepakt in een park, vlakbij de plek waar ze uit ontsnapte. Gelukkig was Amy beleefd onder de Facebookpost met woorden als “alsjeblieft” en “dankjewel” en sloot ze af met “xx”, een actie die haar binnen no time 60.000 likes en bijna 10.000 reacties opleverde.

Toch nog iets positiefs gehaald uit een uitzichtloze situatie dus, en dat voor een meisje dat zichzelf “just a lil princess with anger issues” noemt. Niet slecht, Amy. Helaas werd ze dezelfde dag nog voor de rechter gesleept vanwege het ontsnappen uit hechtenis en een openstaande boete. Genoeg tijd voor beauty-slaapjes in de gevangenis, dat wel.

De hamvraag is nu natuurlijk of de politie en 7 News Sydney een nieuwe foto gebruikten bij een vervolgpost, maar dat is niet het geval. Dat leverde geheel volgens de verwachtingen van het internet reacties op als “Waarom gebruiken jullie de foto niet? Respectloos hoe jullie met ontsnapte gevangenen omgaan.” Stay in school, kids.

Comments