De dag waar iedereen op wachtte is hier!

Now playing

Trip Tank - dokter aap

dinsdag, 13. september 2016

Het is eindelijk gebeurd. Na de mislukte naamwedstrijd voor een baby-gorilla van een Amerikaanse dierentuin (waar klassiekers als Harambe’s Revenge en Harambaby werden geopperd maar afgewezen) is ook een Chinese dierentuin erin geslaagd om de memes van het internet over zichzelf af te roepen. Winnaar van de Chinese naamwedstrijd voor een gorillaatje is namelijk Harambe McHarambeface. O, internet.

Zelfs in China ben je dus niet veilig voor het internet, en dat zag de Jinhua Zoo niet aankomen. Sterker nog, de naamwedstrijd leek een normale te zijn en tot de laatste week ervan was de populairste optie met enkele honderden stemmen ‘Heijin’. Maar voor je “dicks out” kon schreeuwen werd de wedstrijd al gedeeld op Westerse sociale media en zag Harambe McHarambeface de wedstrijd compleet op zijn kant leggen met een duizelingwekkende 73,345 stemmen (via Boston Leader).

Voor je een ticket naar China boekt om Harambe’s reïncarnatie in levenden lijve te ontmoeten: de dierentuin heeft laten weten dat het afdrukken van Harambe McHarambeface in Chinese tekens niet te doen is. Dat wil zeggen dat zijn naam in het Engels wel degelijk Harambe eert, maar dat zijn Chinese roepnaam gewoon Heijin is. Harambe McHarambeface lijkt daarmee hetzelfde lot te ondergaan als de boot Boaty McBoatface eerder dit jaar. Desalniettemin is het internet razend enthousiast, de 600 reacties binnen zeven uur op Reddit spreken boekdelen.

“We had no idea our contest would attract so much attention from overseas”, aldus een medewerker van de Jinhua Zoo. De les van vandaag: onderschat nooit de kracht van dank memes. De vraag is nu of de internettrollen er voor zorgen dat naamwedstrijden in vervolg een flinke lading regels met zich mee krijgen, of zelfs compleet verdwijnen. Laten we hopen van niet, dit is immers een iets acceptabelere vorm van steunbetuiging dan je eigen baby-gorilla uit je broek toveren.

Comments