Van cranberrysaus-problemen tot een zwemmend hert

“Mijn hamster lijkt op een dik klein biggetje” en meer bizarre 112-noodoproepen

maandag, 19. september 2016

Iedereen belandt wel eens in een echte crisis, een noodgeval waar je niet snel zelf op kan reageren. Draaien die noodgevallen om messen, wapens en/of de Chinese maffia, dan is een 112-telefoontje wel geoorloofd. Stap je echter op een LEGO-blokje - ook al is het de meest intense pijn die je ooit zal voelen - of ben je bang dat jouw huisgenoten in gigantische krabben veranderen, dan moet je misschien de telefoon even neerleggen. Iets wat bij onderstaande bizarre noodoproepen ook had moeten gebeuren.

Op Reddit hebben 112-calltakers van over de hele wereld zich verenigd om de grappigste en uitzonderlijkste noodoproepen met elkaar en de rest van het internet te delen. Dat in de week waarin een Britse politiecentrale ongeveer hetzelfde deed om zo nutteloze telefoontjes terug proberen te dringen, en hun meeslepend verhaal over een te dik hamstertje spant toch wel de kroon:

“Ik weet dat het gek klinkt, maar hij is mijn favoriete hamster. [Mijn ex-vriendin] wil hem niet teruggeven omdat ze denkt er beter voor te kunnen zorgen, maar hij lijkt nu op een dik klein biggetje. Niet om respectloos te zijn tegenover mijn hamster, hij is mijn trots en vreugde. Ik moet hem nu terugkrijgen, hij heeft nog maar een paar jaar te gaan en ik hou van hem.”

Comments