Het internet slaat weer toe

J.K. Rowling: “Harambe is geen Patronus”

vrijdag, 23. september 2016

Ken je Harambe nog? Ha, natuurlijk ken je Harambe nog. Je weet wel, Harambe McHarambeface. Inderdaad, onze steun en toeverlaat in donkere tijden – althans, tot J.K. Rowling al onze dromen in duigen liet vallen met het bericht dat Harambe geen Patronus is. Even wat context: vanaf vandaag kun je op Pottermore, de website van Rowling die alles met Harry Potter heeft te maken, door een serie van vragen te beantwoorden erachter komen wat jouw Patronus is.

De beschermdieren werken vooral goed tegen Dementoren, maar wat nou als je in een dierentuin een klein kind in het verblijf van een wild beest ziet verdwijnen? Dan zit er inderdaad maar één ding op, en dat is hopen dat jouw Patronus Harambe heet. In het jaar 2016 kan het niet anders dan dat de Harambe-meme overal wordt opgeplakt, resultaat is de volgende Tweet:

Hehehe. Maar voor het internet massaal naar Potermore toeging om te checken of hun Patronussen (Patroni?) ook Harambe zijn, doorbrak J.K. Rowling hoogstpersoonlijk elke illusie met een afschuwelijke Tweet. Toegegeven, al snel kwam er nog een Tweet achteraan waaruit blijkt dat ze voorstander van de meme is. Toppertje, die Rowling:

In de geest van de Harambe-Patronus verenigde het internet zich natuurlijk met nog meer grappige creaties die niets met Harry Potter te maken hebben. Van John Travolta tot John Cena en van Dickbut tot een Winged Burrito, 2016 is een goed jaar om in te leven:

Comments