“Maak geen grapjes met elkaar, dat levert sarcasme op”

Belabberd datingadvies uit de jaren '30, ‘40 en '50

woensdag, 05. oktober 2016

Heb je al weer voor de derde keer deze maand Tinder ‘voor eens en altijd’ de rug toegekeerd? Weet je niet meer of jij nou eerst een bericht moet sturen, wanneer Netflix & chill voor te stellen en of het wel verstandig is om je date na een eerste ontmoeting op je rug te laten tatoeëren? Kortom: ben je de weg kwijt? Niet getreurd, het antwoord op al je problemen komt weer eens uit het verleden.

Terug naar de jaren ’30, toen mannen onbekende vrouwen nog aanspraken met neerbuigende koosnaampjes en een date geslaagd was wanneer de vrouw alleen “Dat is zo interessant, vertel alsjeblieft meer” uit haar mond krijgt. Want als je dacht dat je het in het tijdperk van Tinder en Facebook-flirts lastig hebt, heb je overduidelijk nog nooit je grootouders om datingadvies gevraagd.

Doe dat trouwens ook maar niet – meestal is dat de aanwijzing dat je maar thuis moet gaan zitten met 30 katten -, onderstaande tips uit de jaren ’30, ’40 en ’50 zijn eerder bevestigingen van hoe het níet moet. Trek je netste pak aan, smeer je haar met een pot vet naar links of rechts en ontwijk het maanlicht, en voor je het weet ga je op een ouderwetse date:

Comments