Brian <3 Lois

dinsdag, 18. oktober 2016

Als je Brian zou vragen hoe hij zichzelf ziet dan weet je wat je te horen krijgt: De redelijkheid zelve. Het evenwicht in de familie. De stem van ratio en maker van weloverwogen beslissingen. Een liberale, progressieve, intellectueel. Een tolerante voorvechter van grootse idealen. En vooral, boven alles, een schrijver.

Als je anderen - Quagmire, bijvoorbeld - zou vragen hoe ze hem zien zouden er nog wel eens hele andere antwoorden uit de bus kunnen komen: Opschepperig, pretentieus, vatbaar en seksueel gefrustreerd zijn zomaar een paar voorbeelden. Een stoner met een bord voor zijn kop. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de beste man zijn vrije tijd nog steeds doorbrengt met het achterna zitten van tennisballen en het oplikken van zijn eigen kots.

En toch houden we van hem. Brian is niet alleen de beste vriend van de mens, hij is het beste maatje van Stewie. En als Stewie je mag, dan mogen wij je ook. Daarom hier tien van de allerbeste scènes van deze paddo trippende, tijdreizende en vrouwenverslindende viervoeter.

Comments