Is this real life..?

5 apps waardoor je nooit meer terug wilt keren naar de realiteit

vrijdag, 04. november 2016

Toen we nog kleine dreumeltjes waren was het leven toch een stuk simpeler: je lette zo nu en dan op je Tamagotchi, ruilde Pokémon-kaarten of speelde een Pokémonspel op de GameBoy, deden dingen die onze ouders niet zouden goedkeuren in Habbo Hotel of probeerden een eikel uit te hangen in RuneScape. Daar waren we blij mee, het was immers meer dan genoeg vermaak voor onze pre-puberale hersentjes.

Vandaag de dag heb je het iets moeilijker wanneer je op de leeftijd komt dat het tegengestelde geslacht (of katten, of wat dan ook) toch wel interessant is. Met meer sociale regels waar je je aan dient te houden en dingen als Facebook en Instagram om bij te houden, bovenop de middelbare school, is het niet gek dat men even wil ontsnappen aan de realiteit.

Zijn er nog manieren om te ontsnappen aan het dagelijks leven? Ja, want hoewel moderne technologie ons een boel stress kan opleveren, biedt het ook de uitlaatklep die je nodig kan hebben. Hieronder een verzameling apps die je even laten vergeten wat de realiteit ook alweer is.

1. Neko Atsume

Wie houdt er van katten? Ho, rustig aan, voor je maniakaal tegen je scherm begint te schreeuwen: het antwoord is iedereen. Enter Neko Atsume, waarin een fantastische cartoon kat rustig zit te chillen in een achtertuin, en het aan jou is om met speeltjes en andere objecten de veel te schattige katten te lokken en te verzorgen.

Zeg maar dag tegen je leven; met katten die heen en weer rollen met een bal, hun achterwerk aan je tonen terwijl ze stilstaan in een papieren zak of gewoon lekker liggen te slapen is er geen enkele reden om je ogen ooit nog van de haarballen af te halen. Tenzij je echt thuis een kat hebt rondlopen, natuurlijk.

Check Neko Atsume hier.

2. Alto’s Adventure

Voor die lange reissessies of avonden dat je even compleet weg wilt kunnen dromen bij een beeldschone game is er Alto’s Adventure. Een eindeloze snowboarding-trip, met achtergronden die je zomaar op een denkspoor zetten waar je de komende dagen niet meer uit komt. Als iets zo mooi is sta je wel even een keer of twintig stil bij het leven, en anders is er genoeg vermaak in de game zelf.

Check Alto’s Adventure hier.

3. Noisli


Het zal vaak genoeg voorkomen dat je ergens bent en compleet gek wordt van de geluiden om je heen. Of het nou de WC’s van je school, huilende kinderen van de buurvrouw, vervelende bouwvakkers of het gemis aan Harambe is dat je stoort, met Noisli kun je met een druk op de knop jezelf verliezen in een breed scala aan situaties.

De geluiden die je in Noisli kunt selecteren plaatsen je zo in de setting die je verlangt; van bosgeluiden tot een treinspoor en van kalme regendruppels tot keiharde windvlagen – elk geluid is apart in te stellen en ze kunnen ook nog eens gecombineerd worden. Zeg maar dag tegen het voluma van het echte leven.

Check Noisli hier.

4. Headspace


Ja, dit is een mindfulness app. Voor je naar het dichtstbijzijnde burgerrestaurant rent en wollen truien begint te verbranden; nee, we zijn hier niet om je te bekeren tot het veganisme of je in een hipster-outfit te hijsen, maar een beetje meditatie kan geen kwaad.

Het is ook een prima manier om je af te sluiten van de realiteit, voor je het weet zit je ergens in de wolken te chillen alsof je net een uitgebreide Netflix-marathon hebt gehouden en ben je zo zen dat je nooit meer terug wilt naar de problemen van alledag.

Headspace vind je hier.

5. Viridi

Wie houdt er nog meer van vetplanten? Niemand? Wacht maar tot je op jezelf gaat wonen en geen zin hebt om tijd of energie te stoppen in het groen houden van je kamer. Natuurlijk kun je ook echt gaan tuinieren om zen te worden en jezelf af te sluiten van het bestaan, maar waarom de fuck zou je dat doen als het ook op een telefoon kan?

Het enige wat je hoeft te doen is voor vetplanten zorgen, en mocht je iets van planten weten dan snap je dat die helemaal niet zoveel zorg nodig hebben. Chillere apps zijn er bijna niet.

Viridi check je hier.

Comments