Haaaaave you met Ted?

21 geniale terugkerende grappen uit How I Met Your Mother

vrijdag, 25. november 2016

Negen seizoenen, 208 afleveringen en in totaal 80 uur aan legendarische grappen, high fives en sentimentaliteit; How I Met Your Mother is een van de langste én grappigste series op aarde. Bij een sitcom die zo lang meegaat weet je wat je kunt verwachten: running jokes.

HIMYM heeft er bijna te veel om op te noemen; van kleine dingen als het bier dat vaak gedronken wordt (Wharmpess Gold, spreek dat maar eens uit) tot het fenomeen dat de Slap Bet heet, er gaat geen aflevering voorbij zonder een terugkerend grapje of grolletje.

Daarom is het de hoogste tijd dat we een blik werpen op de grappigste en meest legendarische running gags uit acht jaar How I Met Your Mother:

1. Wharmpess Gold
Dit glorieuze piswater wordt vaak gedronken in de serie.

2. Barneys obsessie met het getal 83
De volgende keer dat je HIMYM gaat kijken, kom je hier niet onderuit: bijna elke keer dat Barney Stinson praat over getallen of met statistieken bezig is noemt hij het getal 83. In de aflevering Brunch wijst Ted Barney er op, nadat hij zegt dat 83% van de mensen die getrouwd zijn na zes maanden vreemdgaat. Andere verwijzen naar 83 zijn wanneer Barney praat over “The Great Dude Shortage of 1883”, dat hij bij vrouwen een succespercentage van 83% heeft en wanneer hij berekent hoe hij Robin het bed inkrijgt.
[sensei:site:44:content_block: embed_himym_83]

3. Major/General/Sergeant
Dit is vooral een lopend grapje tussen Robin en Ted, die telkens wanneer iemand het bijvoeglijk naamwoord ‘major’ of ‘general’ zegt (of iets anders met die woorden erin), salueren alsof er wordt gesproken over iemand in het leger.

4. Barneys blog
Een van de beste dingen die televisieland is overkomen, is Barney Stinson. Niet alleen is hij op beeld een fenomeen, ook op het internet wordt hij bejubeld. Dat komt voornamelijk door zijn blog, die gedurende de negen seizoenen flink is aangevuld met geniale tips over hoe je een awesome persoon kan worden en de Bro Code kunt honoreren. En wie wil dat nou niet? Check hem hier. O, en als je toch bezig bent, bekijk dan ook nog even zijn fantastische video-cv.

5. Threeway Belt
Allemaal leuk en aardig, al dat geld, de dure pakken en het belachelijk mooie appartement, maar Barneys leven zou niet compleet zijn zonder het winnen van een felbegeerde riem. Niet zomaar een riem die je simpel door de lusjes van je broek haalt, maar de Champions League-trofee onder de seksuele activiteiten; de Threeway Belt. Devil’s Tricycle niet inbegrepen.

6. Lily’s blik des doods
Ze is poeslief, een moeder uit het boekje en ook nog eens een fantastsiche kinderjuffrouw, maar als je Lily écht dwars zit en ze boos op je wordt, ben je nog niet jarig. Dan volgt namelijk de 'you're dead to me stare':

7. High Five
Het beste wat twee mensen samen kunnen doen.

8. Intervention
Rond je dertigste in New York wonen kan niet makkelijk zijn; de crew heeft daarom ook regelmatig te kampen met vreemde obsessies, ongezonde relaties en andere redenen om een wit spandoek met het woord ‘intervention’ op te hangen in het appartement van Marshall en Ted.

9. Sonofabitch

10. Barneys baan?
Hij verdient absurde hoeveelheden geld, ziet er altijd goed uit en heeft alle spullen die hij zich maar kan wensen (zelfs een Stormtrooper in zijn woonkamer, om nog maar te zwijgen over de muurgrootte van zijn tv), maar hoe bekostigt Barney zijn uitgaven eigenlijk? Het grootste mysterie uit de serie is zijn baan, iets waar Marshall zelfs geen duidelijkheid over krijgt wanneer hij voor hetzelfde bedrijf gaat werken als Barney.

11. Sandwich
Het moment waarop de toekomstige Ted zijn kinderen vertelt over zijn wilde college-jaren, zegt hij bijna dat hij een bepaalde groene drug rookte, maar al snel corrigeert hij zichzelf en noemt hij het maar “het eten van een sandwich.” Vervolgens komt de sandwich nog een paar keer terug in de daar op volgende seizoenen, bijvoorbeeld bij de reünie van Ted, Marshall en Lily en wanneer Robins vriendje Scoobie een zak sandwiches bij zich heeft.

12. Doppelgangers
Je zou zeggen dat, met een planeet waar miljarden mensen op rondhuppelen, het niet anders kan dan dat er mensen rondlopen die als twee druppels water op elkaar lijken. In How I Met Your Mother is dat ook het geval,

13. Naked Man
Je date loopt naar buiten, hij/zij komt terug en jij staat in je zondagskostuum in de kamer. Dat is de Naked Man, en de Naked Man werkt altijd. Volgens Barney.

14. Have You Met Ted
“Haaaaaaaaaave you met Ted?” is veruit de simpelste versiertruc die een wingman (basis-bro code-jargon, kom op) kan inzetten om zijn maat een handje te helpen. Succesgarantie.

15. Slap Bet
Een paar van de meest legendarische HIMYM-momenten zijn te danken aan de zogenaamde Slap Bet tussen Barney en Marshall. Laatstgenoemde mag er op een gegeven moment vijf stuks aan de Barnicle uitdelen, wat resulteert in een paar meppen in het gezicht die werkelijk uit het niets kwamen, en uitmondt in de iconische Slapsgiving.

16. Legen… wait for it…
And I hope you’re not lactose intolerant because the next part is… Dairy. Legendary.

17. Pineapple Incident
Ted wordt wakker naast een ananas, en niemand weet wat er gebeurd is de avond ervoor. Dit bizarre moment heeft de benaming ‘ Pineapple Incident’ gekregen, en het is pas in de extra’s van de volledige HIMYM-collectie dat antwoord wordt gegeven op de brandende vraag: waar de neuk komt dit stuk fruit vandaan?!

18. Robin Sparkles
Onze favoriete HIMYM-Canadees heeft het niet makkelijk met alle haat die haar thuisland krijgt te verduren, maar ook haar eigen verleden zorgen voor veel hilariteit in de groep. Robin stond in haar tienerjaren namelijk bekend als Robin Sparkles, een tieneridool en superster die met hits als ‘Let’s Go To The Mall’ door is gebroken in Canada. Grappigste scene met een oude tape van mevrouw Sparkles is ongetwijfeld de scene die uit haar tv-serie is geplukt, waarin op kinderachtige wijze wordt uitgelegd hoeveel “wood” een “beaver” aan kan, en Barney en Ted het niet meer houden.

19. Canada
Arm, arm Canada. Zo weinig fout gedaan, zo veel kritiek:

20. The Bro Code
Elke bro in spé moet de heilige tekst der bro’s kennen, en het zal je niets verbazen dat niemand minder dan Barney Stinson er voor verantwoordelijk is. Oké, misschien heeft hij niet de hele Bro Code geschreven, maar zijn legendarische broheid was ongetwijfeld de inspiratie van elke gouden regel. Neem regel 184, een bro houdt geen dagboek bij, of de Lemon Law, waarbij je kort nadat je een vrouw of man ontmoet keihard mag weg rennen als die persoon snel blijk tegen te vallen.

21. The Play Book
Een ander magistraal boek van de handen van Barney Stinson is The Play Book, die bomvol staat met hilarische versiertrucs waar Barney ook een paar van in de serie uitvoert. Beide boeken zijn gewoon te bestellen, dus je weet wat je te doen staat.

Comments