Comedy Central: Enjoy Daily

Comedy Central is de enige Nederlandse zender met 100% comedy 24 uur per dag.

Comedy Central is de enige Nederlandse  zender met de beste comedyshows, classics, stand-up en Britse series.  Een breed scala aan genres komt voorbij; van animatie tot sitcom en van stand-up comedy tot talkshows. Dus voor je dagelijkse dosis humor kijk je naar Comedy Central.

Comedy Central heeft alles in huis.
Humor wordt steeds populairder in Nederland en dat merk je aan de kijkcijfers. Het is een welkome afwisseling op ons gehaaste leven en een perfecte manier om te ontspannen. De brede diversiteit van het aanbod van Comedy Central maakt dat ook er ook een brede doelgroep naar de zender kijkt. Comedy Central brengt bekroonde Amerikaanse series en shows als The Graham Norton Show, The Simpsons, Southpark, Mr. Sunshine , Family Guy..., The Office US, Scrubs, Frasier en Eastbound & Down. Ook komen er steeds meer nationale producties bij. In samenwerking met Night of Comedy wordt er zwaar ingezet op stand-up comedy met de beste comedians van eigen bodem. Het is allemaal te zien bij Comedy Central.


Comedy Central Extra
Voor de comedy pro's hebben we de digitale zender Comedy Central Extra. Een premium comedykanaal met exclusieve content voor de echte comedyfan. Waar Comedy Central zich richt op entertainment met een humoristische twist, laat Comedy Central Extra humor zien waar je op moet kauwen voor je het doorslikt. De dagelijkse actualiteit wordt een van de belangrijkste pijlers van de zender, met The Daily Show en The Colbert Report. Naast de actualiteiten biedt Comedy Central Extra ook de heilige graal van comedy; Stand-up, met shows al Comedy Central Presents. Qua adult animatie programeert Comedy Central Extra nieuwe series als Ugly Americans en Crank Yankers. En last but not least komt Comedy Central Extra met premium comedyseries als Workaholics, Seinfeld en Bored to Death.

Meer weten? Ga naar de Comedy Central Extra show pagina.

Comedy Central internationaal
Comedy Central is een internationale zender en over de hele wereld te zien. Sinds 1991 is Comedy Central in Amerika een begrip. Met de eigen producties als South Park en The Daily Show heeft Comedy Central zich in Amerika stevig op de comedy kaart gezet. Sinds een aantal jaar wordt het Comedy Central merk verder uitgebreid met zenders in Duitsland, Italië, Polen en Zweden. Elk land heeft zijn eigen humor en aan de hand daarvan wordt het programma aanbod bij Comedy Central samengesteld. Zo zie je bij Comedy Central Nederland bijvoorbeeld ook Nederlandse en Britse series. Comedy Central groeit verder zodat er steeds meer landen zijn waar de zender met 100% comedy op de tv te zien is.

Facebook
Naast de laatste updates rondom Comedy Central vind je op onze Facebook ook extra's van onze shows.

Twitter
Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates rondom Comedy Central via Twitter? Volg ons dan op Twitter. Heb je vragen over Comedy Central en onze programma's? Dan kun je deze vragen natuurlijk ook via twitter stellen.

Kijkwijzer
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een tv-programma of film mogelijk schadelijk kan zijn voor kinderen. Comedy Central is aangesloten bij het NICAM, het instituut dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en uitvoering van de Kijkwijzer. We vinden het belangrijk dat ouders en kinderen goede informatie krijgen zodat zij zelf maatregelen kunnen treffen om kinderen te behoeden voor content waar ze nog niet aan toe zijn. Om die reden classificeren we alle programma’s en voorzien we alles wat we uitzenden van Kijkwijzer-pictogrammen: een leeftijdsaanduiding (alle leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar) en de reden van het advies (geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik).

Moment van uitzending
Bij het uitzenden op televisie houden we rekening met het uitzendtijdstip. Programma’s met de classificatie alle leeftijden, 6 en 9 jaar mogen op elk moment van de dag worden uitgezonden. Programma’s met een 12 jaar classificatie worden vanaf 20.00 uur uitgezonden en programma’s met 16 jaar classificatie vanaf 22.00 uur. Deze beschermingsmaatregel past niet meer bij het sterk veranderde medialandschap sinds de oprichting van het NICAM in 2001.

Tegenwoordig is er veel meer keuzevrijheid over wat we kijken en wanneer. Programma’s, films en series zijn inmiddels op elk moment van de dag digitaal te bekijken, ongeacht de leeftijdsclassificatie. Om mee te gaan in die ontwikkeling starten we vanaf 1 maart 2018 samen met het NICAM een pilot waarbij programma’s met de classificatie 16 jaar vanaf 20.00 uur worden uitgezonden.

Goed geïnformeerde keuze
We vinden het belangrijk dat ouders goed geïnformeerd kunnen besluiten of ze hun kinderen naar een tv-programma of film laten kijken. Daarom geven we voor het uitzenden van de programma’s het Kijkwijzer-advies duidelijk aan in beeld. Ook zorgen we ervoor dat onze programmering is afgestemd op de doelgroep van dat moment. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kinderslot in te stellen. Meer informatie hierover vind je op de site van je tv-aanbieder. Bijvoorbeeld hier op de website van KPN en hier op de website van Ziggo.

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt over Kijkwijzer kun je terecht op kijkwijzer.nl.