Joey deelt geen eten, Ross wel

Is dit het smerigste dat ooit gebeurde op de Friends-set?

woensdag, 16. mei 2018

Als je tien jaar lang een serie maakt met een vast groepje mensen worden jullie vroeg of laat vrienden, of op zijn minst erg comfortabel in elkaars bijzijn. Iets te comfortabel, zo blijkt uit een verhaal van een al smerige aflevering. We kunnen ons allemaal de befaamde vleestaart van Rachel herinneren, maar wat er gebeurde tijdens het filmen van die scene…

Mocht je het vergeten zijn: Rachel brengt een of andere ‘trifle’ met talloze smerige lagen, waaronder een hoop vlees, met zich mee naar Thanksgiving. Joey lijkt de enige te zijn die het kan waarderen, maar ook de rest neemt braaf een paar happen. En laat dat nou net zijn waar het fout ging.

Een welbekend feit is dat Joey geen eten deelt, maar als het om de acteurs zelf gaat is het een ander verhaal. In gesprek met Graham Norton vertelt Matt LeBlanc (Joey) over de ranzige gebeurtenis. Het bord van acteur David Schwimmer zat zo vol dat hij het niet op kon, hij begon dus te lachen en vervolgens riep de regisseur “cut”.

En ja hoor, net terwijl Matt (Joey) wegkijkt spuugt David (Ross) zijn eten uit, terug op zijn bord. Wat er daarna gebeurt kun je waarschijnlijk wel raden: Matt draait zich weer om en neemt voor de lol een hap van het bord om zijn co-acteur een hapje te helpen. En niemand die arme Joey even waarschuwt… Bah.

Comments