"DIT KAN ECHT NIET!"

Iemand voorspelde 5 jaar geleden het einde van HIMYM en werd ervoor gehaat

donderdag, 17. mei 2018

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig geen Facebook-post of YouTube-comment over How I Met Your Mother kunt plaatsen zonder dat iemand eronder gaat lopen haten over het einde van de serie. Want ja, de manier waarop Teds liefdesleven een draai neemt en alles waar we tien seizoenen naartoe hebben geleefd verandert, valt niet bij iedereen even goed. En wat blijkt, dit hadden de schrijvers van HIMYM best aan kunnen zien komen.

Nog ver voor de serie er mee ophield was er namelijk een attente internetgebruiker die het op een of andere magische manier voor elkaar kreeg om het daadwerkelijke einde te voorspellen. Jep, vijf jaar geleden kwam een Reddit-gebruiker met de naam Pointing_Out_Irony met de juiste plottwist op de proppen, en het internet begon erg hard op hem te haten.

Tot de dag van vandaag heeft zijn opmerking een score van -16 punten, en als je erbij nagaat dat er genoeg HIMYM-fans zijn die sinds het serie-einde zijn comment een plus hebben gegeven (hij heeft ook vijf keer Reddit-goud gekregen, wat erg weinig mensen lukt voor ze sterven), kunnen we beredeneren dat het internet woest werd. De voorspelling luidt als volgt:

Hoe iemand dit ruim een jaar voor het einde van How I Met Your Mother wist te voorspellen is voor ons nog een raadsel. In ieder geval liegen de reacties er niet om. Iemand liet vriendelijk weten dat de theorie onjuist is omdat de producers van de serie zeiden dat Robin niet de moeder is, en een ander werd schijnbaar zwaar geïrriteerd omdat “Robin is marrying Barney and Ted is marrying someone he is head over heels in love with. [..] Ted and Robin will NEVER be.”

Als de schrijvers nou even wat actiever waren op Reddit hadden ze deze comments kunnen lezen en na kunnen gaan dat sommige mensen ERG negatief reageren op de twist dat Robin en Ted toch bij elkaar komen, laat staan op de dood van Tracy. De beste man was “zwaar geïrriteerd door al deze theorieën”, maar sloeg zich waarschijnlijk voor zijn hoofd toen de nachtmerrie-twist waarheid bleek.

En hoe zit het met Pointing_Out_Irony? Hij lijkt zijn glazen bol te hebben opgeruimd, want het is al een tijdje stil op zijn account. Zijn rol als waarzegger leek even te worden overgenomen toen iemand een jaar later exact hetzelfde over het HIMYM-einde beweerde, maar dat is een stuk minder indrukwekkend zo vlak voor het serie-einde.

Comments