Sons of &*@#*!&!

South Park-maker over zijn favoriete aflevering van de afgelopen 5 jaar

dinsdag, 26. juni 2018

Het eenentwintigste seizoen van South Park is al weer een tijdje uit, en dat betekent dat er ook weer de nodige dvd- en blu ray-versies worden gemaakt vol bonusmateriaal. Er zit onder andere commentaar op van die makers van de serie, Trey Parker en Matt Stone, en Trey doet in onderstaande video een boekje open over zijn favoriete aflevering van de afgelopen vijf jaar.

Dit is bijzonder aangezien de afgelopen vijf jaar van South Park nogal wat controverse met zich mee hebben gebracht. De satire is kei- en keihard, met onder andere grappen over Donald Trump en Caitlyn Jenner, maar ook met afleveringen over Facebook, online trolls, armoede en politieke correctheid. Trey Parkers favoriete afleveringen zal je daarom verbazen.

De aflevering, ‘Sons a Witches’, volgde direct op het Harvey Weinstein-schandaal, waarna een heuse ‘witch hunt’ startte voor soortgelijke mensen als Weinstein (en terecht). South Park speelde erop in, maar het is de belachelijke manier waarop die de aflevering Trey Parkers favoriet maakt. Want wat is beter dan Randy en zijn vrienden te kleden als heksen, en uiteindelijk zelfs een echte heks er aan te pas laten komen?

Tja, dat het zijn favoriete aflevering was om te maken wil natuurlijk nog niet zeggen dat dit het beste is wat South Park te bieden heeft. Met name de YouTube-comments laten zien dat de kijkers meer voelen voor bijvoorbeeld de Black Friday-trilogie en de aflevering Medicinal Fried Chicken; wat is jouw favoriet?

Comments