Seksuele voorlichting en Spaans als nooit tevoren

De verontrustende lesstof die je in South Park-klaslokalen tegenkomt

donderdag, 19. juli 2018

Bij een serie over een groep kleine jongens is hun school natuurlijk cruciaal. Het is de plek waar ze leren over de wereld, waar ze zichzelf beter leren uiten en waar ze nieuwe vrienden kunnen maken. Althans, dat is zo voor de meeste basisscholen, maar niet voor een school als South Park Elementary.

De school in South Park regelt zijn zaken namelijk anders dan de gemiddelde echte school, en om dat te illustreren kijken we hieronder even naar de bizarre dingen die we zoal tegenkomen in de klaslokalen.

Een vulgair alfabet
Te beginnen bij het eerste klaslokaal waarin we Kenny, Cartman, Stan en Kyle les zien krijgen, die van de 3rd grade. Boven het hoofd van de docent lijkt een alfabet te staan, maar als je het goed bekijkt (en een woordje Spaans spreekt) ontdek je pittig intense boodschappen in deze groep 5. Te beginnen met de alfabetletters, die in sommige afleveringen ‘gewoon’ verkeerd omstaan, en in een enkele aflevering het volgende spellen: ‘ DiOsMiOhAnMaTaDoHaKeNnYbAsTaRdOs’.

“Dios Mio, Han matado a Kenny! Bastardos!” betekent natuurlijk “Oh my god, they killed Kenny! You Bastards!”, wat we Kyle maar al te vaak hebben horen roepen. Het is maar goed dat Kenny geen woord Spaans spreekt, want de tekst hangt er al sinds het eerste seizoen, en bleek een voorbode voor alle keren dat Kenny sterft.

Spaans voor beginners
Ook het schoolbord kan soms lessen bevatten waar je als bezorgde ouder wel even voor naar de directeur mag afreizen om verhaal te halen. Of direct je kind van school te halen – kijk maar eens naar wat er al in de tweede aflevering van de serie op het schoolbord pronkt:

• ‘Chupe mis Chichis’, wat “Zuig aan mijn tieten” betekent.
• ‘No Me Toques Los Huevos’, wat “Raak mijn ballen niet aan” betekent.
• ‘Mi Verga Es Morena’, wat “Mijn lul is bruin” betekent.

Verontrustende lesstof
“Oprah Winfrey has huge knockers” is een van de dingen die de kinderen moeten leren, blijkbaar. We gaan hier niet zeggen dat het niet waar is, maar of het nou goed kinderlesmateriaal is…

Fastforward naar de keer dat Mr. Mackey seksuele voorlichting moest geven aan groep 5 en hij niets blijkt te snappen van vrouwelijke geslachtsorganen. Nadat hij meer research heeft gedaan – lees: seks heeft met Miss Choksondik – lukt het hem ineens wel, maar deze zwaar verontrustende tekening van mevrouw Choksondik moet bij een paar leerlingen voor een trauma hebben gezorgd. De andere leerlingen hadden het niet veel beter, aangezien Mr. Garrison uitgebreid allerlei standjes met ze heeft besproken:

Nu we het toch over Mr. Garrison hebben, zijn lessen zijn genoeg om een ander artikel mee te vullen, maar misschien moeten we dat niet willen:

Heel af en toe komen er ook nog andere boodschappen langs op het krijtbord, zoals wanneer de Amerikaanse actrice, tv-host en auteur Kathie Lee Gifford door het slop wordt gehaald. De (inmiddels 64-jarige) vrouw zou namelijk wel eens ouder kunnen zijn dan ze is, als we het krijt mogen geloven (onderaan op deze screenshot die genomen is met een aardappel):

Leerlingen-bijdrage
Op de achterste muur van het klaslokaal zijn vaak tekeningen en andere creaties van de kids te zien. Opvallend hierbij is dat wanneer ze over hun dromen moeten tekenen, alle kinderen de befaamde grijze aliens (die ooit een stuk metaal in Cartmans reet propten) maken. In een volgende aflevering, waarin ze blijkbaar buitenaards leven moesten tekenen, komt gek genoeg geen alien voor. Zijn de kinderen soms allemaal ontvoerd geweest..?

En andere rare lessen
Een andere bijzondere les die je in South Park kunt krijgen is Mr. Garrison’s geschiedenisles, waarin hij begint met de Grieken en Romeinen en daarna al snel de draad kwijtraakt en Game of Thrones in de mix gooit. Zo zijn er te veel dingen om hier op te noemen, maar je weet nu in ieder geval waar je op moet letten als het klaslokaal weer eens in beeld komt.

Comments