Nee, niet het ananas-incident

8 How I Met Your Mother-plotgaten waar we nooit antwoord op zullen krijgen

dinsdag, 14. augustus 2018

Wie How I Met Your Mother keek voordat de serie zijn einde bereikte, had waarschijnlijk veel fantasieën en voornamelijk hoop voor hoe dat eruit zou zien. Toen de serie met zijn - uhh, verrassende finale aankwam, had een groot deel van de fans er dan ook aardig de pest in. Maar wij waren veel te druk bezig met ons druk te maken om de plotgaten die nooit meer gevuld kunnen worden.

Gelukkig zit HIMYM niet bomvol plotgaten, maar gedurende de negen seizoen zijn er zeker vragen opgekomen waar we nog graag antwoord op zouden krijgen. Hieronder zetten we tien stuks voor je op een rijtje.

De blauwe hoorn
De Blue French Horn is een icoon in How I Met Your Mother. Niet alleen is dat ding op honderden HIMYM-fans beland als tatoeage, het is zelfs een artikel dat je kunt aanschaffen en in je eigen huis kunt ophangen om je liefde voor de serie aan iedereen te laten zien. Reden daarvoor is dat de blauwe hoorn symbool is gaan staan voor de liefde tussen Robin en Ted, en heel toepasselijk (spoiler!) eindigt de serie dan ook met Ted die de blauwe hoorn weer omhoog houdt, nadat hij hem steelt bij het bekende restaurant waar ze hun eerste date hadden.

Maar wacht eens even, hoe komt Ted weer aan die blauwe hoorn? Niet alleen is het absurd dat het restaurant dat ding na al die jaren niet nóg beter beveiligd heeft, het is nog veel absurder dat zij de hoorn überhaupt weer hebben. Robin laat namelijk de blauwe hoorn achter op het moment dat zij verhuist uit het appartement; een emotioneel moment voor iedereen die Robin en Ted graag bij elkaar zouden zien. Maare, heeft de restauranteigenaar bij Robin ingebroken of zoiets?

Marshalls waanzinnige carrière
Heb je al eens nagedacht over wat Marshall allemaal bereikt heeft in zijn leven? Aan het einde van de serie is hij een uiterst succesvolle rechter in een van de grootste steden ter wereld, heeft hij een waanzinnige familie opgebouwd en… oh ja, hij bevestigde het bestaan van het Loch Ness Monster. How I Met Your Mother mag wat ons betreft verdwijnen. Geef ons maar een serie genaamd How I Met Nesse, waarin Marshall eindelijk uit de doeken doet hoe hij de meest indrukwekkende ontdekking ooit heeft gemaakt én gevangen. Op de foto: “N.Y.C. Lawyer Captures Nesse.”

De ziekte van de moeder
Spoileeeeeeeer! Het is geen gigantisch plotgat en het is ook maar de vraag of het de kijker iets aangaat, maar als de makers van de serie de moeder laten sterven, verdienen wij toch wel te weten waarom ze het loodje legt?

De moeder… van Barneys baby
Tijd voor een tweede How I Met Your Mother-serie met Barney in de hoofdrol? Wij zien dat wel zitten, want de identiteit van de moeder van zijn baby is een groot raadsel. In de serie lijkt het wel alsof hij een alleenstaande vader is; hij praat slechts één keer over de moeder van zijn dochter en noemt haar dan zelfs “nummer 31” omdat zij aan het einde van een ‘perfecte maand’ (31 vrouwen, 31 dagen) Barneys laatste slachtoffer is.

Gary Blauman
Het is maar goed dat we Barney niet altijd geloven, want in seizoen 3 van de serie meldt hij dat Gary Blauman zelfmoord heeft gepleegd nadat hij zijn baan bij GNB opzegt. Toch zien we diezelfde Blauman later bij Barneys huwelijk, en komt hij zelfs nog vaker terug in de serie. Is dit gewoon een van Barneys verzonnen en absurde verhalen, of is Gary Blauman meer dan zomaar een ex-collega?

Lily’s vader
Lily’s vader is een bijzondere man. De relatie tussen hem en zijn dochter is dat ook, want soms is er voor de kijker geen pijl op te trekken. In de eerste seizoenen klinkt het alsof Lily al jaren geen contact meer met hem heeft, maar voor Lily’s en Marshalls huwelijk zegt ze uit het niets dat ze via haar vader een harp-speler kan regelen. Klinkt alsof ze wel contact hebben, ware het niet dat in de aflevering Slapsgiving 2, in seizoen 5, we leren dat Mickey zelf nooit uitgenodigd was voor het huwelijk.

Daar komt bij dat Lily en Marshall voor het huwelijk overwegen om geld te vragen van Lily’s vader, terwijl hij een hopeloze spellenmaker blijkt te zijn die nog bij zijn ouders woont. Hoe zou hij dat geld kunnen opbrengen? Wat is Mickeys échte verhaal?!

Lily’s moeder
We zien Lily’s moeder erg sporadisch in de serie, en dat terwijl ze wel in New York woont. Haar vader woont daar op een gegeven moment ook, immers in de kelder van Lily’s opa en oma, en hem zien we in de laatste seizoenen tientallen keren. Wat is er dan met Lily’s moeder gebeurd, dat we haar voornamelijk in slideshows van Marshalls foto-albums zien?

Marshalls (en Lily’s) tijd in rome
“Andiamo fratello, non Mastroianni tutti i funyuns!” Het is een van Marshalls bekende uitspraken, en slaat natuurlijk helemaal nergens op – nou ja, hij wil zeggen dat je niet alle Funyuns moet opeten. Toch rest ons de vraag wat er allemaal gebeurt wanneer Marshall, Lily, Marvin en Mickey naar Italië verhuizen. Maakt en vindt Lily waanzinnige kunst? Knoopt Marshall op terrasjes gesprekken aan met prachtige Italiaanse vrouwen? Eet hij inderdaad niets anders dan Funyuns?

Comments