Is Joey stiekem een briljante zakenman?

Friends-fans rekenen uit wie het meest verdient in de negen seizoenen

woensdag, 22. augustus 2018

Na het laatste seizoen van Friends konden de acteurs eigenlijk al wel met pensioen. De zes verdienden ongeveer een miljoen dollar per aflevering, wat toch een lekkere 22 miljoen betekende in alleen al seizoen 10.

Ook de personages leken het niet slecht te doen - hoe kan het immers dat alle vrienden in van die prachtige appartementen in hartje New York City wonen nog voor hun dertisgte? Tijd om te ontdekken hoeveel de personages binnensleepten!

Gelukkig voor ons is er een bedrijf dat zijn werknemers op deze taak zette, namelijk het wervingsbureau Distinct Recruitment. Ze keken alle tien seizoenen en gebruikten alle beschikbare info om het salaris van de vrienden te achterhalen. En wat blijkt? Chandler was tot het laatste seizoen verreweg de meest stabiele verdiener, gevolgd door Monica.

Met zijn vage IT-baan harkte Chandler in seizoen 1 al 50.000 dollar per jaar binnen, wat opliep tot zo’n 100.000 dollar per jaar in seizoen 8 en 9. Dat dropte weer naar 50.000 toen hij een baan als copywriter aannam. Monica deed het ook meer dan prima, ze verdiende als chef bij Javu immers 80.000 dollar per jaar.

De altijd intelligente Ross verdient ook alleraardigst als paleontoloog, namelijk 75.000 dollar. Rachel volgt met zo’n 55.000 dollar (in de mode-industrie).

Er is nog één persoon over, en hoewel je misschien zou denken dat hij verreweg het minst verdiend, is Joey degene die (in seizoen 7) het meeste verdient in korte tijd. Een rol in een speelfilm levert hem 130.000 dollar op, wat zeker compenseert voor het feit dat hij amper iets verdient tussen seizoen drie en zes.

Heeft het zin om onze economie op een serie als Friends los te laten? Nah, niet echt, want zelfs met deze inkomens is het voor iemand als Joey onmogelijk om een peperduur appartement in het centrum van New York te kunnen betalen.

Monica had gewoon geluk, zij erfde haar appartement, dat vandaag de dag geschat wordt op zo’n 4 MILJOEN DOLLAR! Nu weet je in ieder geval dat jouw droom om samen met je vrienden naar New York te verhuizen waarschijnlijk niet haalbaar is.

Comments