En de reden is verrassend schattig

Jason Segel heeft nooit de laatste aflevering van HIMYM gekeken

dinsdag, 28. augustus 2018

Hoe langer het geleden is sinds de finale van How I Met Your Mother voor het eerst werd uitgezonden, hoe meer fans het keiharde maar levensechte einde wel kunnen waarderen. Toch zijn er mensen die de laatste aflevering nog steeds niet gezien hebben, en dat ook niet van plan zijn. Sterker nog, zelfs acteur Jason Segel weigert te kijken.

Dit blijkt uit een interview dat de man die wij misschien het best kennen als Marshall Eriksen, afnam met The Daily Telegraph. Nadat hij vertelt dat de How I Met Your Mother-acteurs elkaar van tijd tot tijd nog spreken, of even een appje naar elkaar sturen als ze aan elkaar denken, doet hij zijn onthulling. “If I am totally honest, I never watched the ending.”

Natuurlijk weet Jason wat er ongeveer gebeurde in de laatste aflevering van de negen seizoenen, maar waarom wil hij die veertig minuten aan televisie dan niet even bekijken? Het antwoord is simpel, en ook een beetje schattig. Op deze manier blijven de serie en alle personages in zijn hoofd namelijk levend.

In Jason Segels gedachten leven Marshall, Lily, Ted, Robin en Barney dus gewoon door, en dat is blijkbaar erg belangrijk voor de acteur. Dat laatste seizoen sloopte hem mentaal – omdat het zo’n fijne crew was om mee te werken, ongetwijfeld. En hij geeft toe misschien íets te hard te hebben gejankt toen de laatste filmdagen aanbraken:

“I lost it while we were filming. Cried hysterically, disproportionately to the occasion.”

Gelukkig gaat het nu weer goed met Jason. Zoals je misschien wel weet zit hij zeker niet stil sinds How I Met Your Mother. Zo speelde hij in talloze films (waaronder The Muppets) en schreef hij samen met iemand anders vijf boeken, bovenop een succesvolle kinderboekenserie genaamd Nightmares! En een young-adult-boek genaamd Otherworld. Jasons carrière is ook nog lang niet afgelopen, maar stiekem hopen we dat hij ooit terugkeert als die legendarische Marshall Eriksen.

Comments