Wietsnoepjes en alienhoofden

Phil & Mitch' high avontuur: het grappigste moment uit Modern Family?

donderdag, 30. augustus 2018

De humor in Modern Family is echt voor de hele familie. Van ongemakkelijke momenten tussen de ouders – zoals Phils obsessie met Gloria – tot het uiterst ‘lastige’ (lees: bevoorrechte) leven van de jeugd, er is voor jong en oud iets te lachen. Maar er is één onderwerp waar de serie niet veel mee doet, en dat is drugs.

Wanneer het echter wel gebeurt dat een van de personages onder invloed van drank of drugs raakt, weet je zeker dat het een hilarische aflevering wordt. In ieder geval wel als Phil erbij betrokken raakt, want van bijvoorbeeld Jay die nors aan zijn whisky zit te nippen wordt niemand vrolijk. Het aller grappigste moment uit de serie is volgens velen dan ook de avond waarop Phil en Mitch besluiten een wietsnoepje te eten.

[sensei:site:44:content:block:embed_modernfamily_high1]

Zoals je mag verwachten bij Phil en Mitch, een lieve idioot en een charismatische neuroot, worden de twee nogal paranoïde van hun wietsnoepje. Ze besluiten het ding op te eten voor de voorstelling van een geliefde sci-fi-film, maar het gaat al snel fout als het blijk dat ze thuis nodig zijn. Niet alleen moeten ze voor iedereen zien te verbergen dát ze high zijn, ze moeten tegelijkertijd ook nog eens strenge maar rechtvaardige ouders spelen. En dat gaat hilarisch fout.

Waarom dat zo grappig is? Nou, iedereen die ooit ook maar een drupje alcohol heeft gedronken herkent vast enkele verwarde momenten die de twee avonturiers meemaken. Daarbovenop is Phil een levende legende, en als hij nóg waziger wordt dan hij normaal al is kun je niet anders dan schaterlachen.

Mitch past er verrassend perfect bij; de twee leken niet bijzonder veel gemeen te hebben, maar deze aflevering liet maar eens zien dat ze toch een goede band hebben. En dat betekent dat er in de toekomst nog briljante, verwarde en paranoïde aflevering met dit waanzinnige duo bij kunnen komen. We kunnen niet wachten:

[sensei:site:44:content:block:embed_modernfamily_high2]

Comments