"Grote schoenen om te vullen"

Matt LeBlanc blijft achter zijn Friends-spinoff Joey staan

vrijdag, 21. september 2018

Wie Matt LeBlanc zegt, denkt natuurlijk meteen aan de niet altijd even overtuigende acteur en voedselliefhebber Joey. Het personage veroverde in Friends onze harten met zijn schaamteloze humor en was van veel kijkers de favoriet, maar toen hij zijn eigen serie kreeg leek die populariteit te verdwijnen.

De serie Joey hield het twee jaar vol, werd gecanceld en Matt LeBlanc liet vervolgens vijf jaar lang niets meer van zich horen. Het klinkt als een klein drama, voor zo’n grote naam binnen Hollywood om na zijn bekendste acteerprestatie een spin-off te zien falen en een half decennium daarna niet te acteren. Maar Matt ziet dat anders.

Matt zegt dat de druk om te presteren enorm was. “I can't lift the weight that six people were lifting. Those were big shoes to fill.” Maar dat wil niet zeggen dat hij niet volledig achterde spin-off blijf staan. “It didn't get the care it deserved. I thought it was a good show, I really did. Was it Friends? No, it wasn't — nothing would have been. But I was proud of it.”

Het gebrek aan de andere vijf vrienden was inderdaad te voelen, maar Matt LeBlanc blijft dus geloven dat als er iets meer aandacht en liefde in de serie werd gestopt, hij het mogelijk langer had volgehouden.

Over de rollen die Matt daarna zou accepteren dacht hij erg goed na, vandaar dat het even duurde voor hij weer op tv te zien was. Alles viel op zijn plek toen Friends-maker David Crane, samen met zijn partner Jeffrey Klarik, de serie Episodes wilde maken. Matt LeBlanc speelt daarin een karikatuur van zichzelf, en bleef dat vijf seizoenen (41 afleveringen) lang doen.

In Episodes vindt zelfs een mini-Friends-reünie plaats met David Schwimmer (Ross):

Comments