“Joey is meer een broer”

Matt LeBlanc: alcohol is de reden achter geschrapte relatie Monica en Joey

donderdag, 27. september 2018

Wie denkt aan Friends, denkt waarschijnlijk aan de enorm frustrerende maar boeiende relatie tussen Ross en Rachel. Het ‘will they won’t they’-spelletje tussen de twee vormde de rode draad van het verhaal van de serie, dus het is des te verrassender dat het originele koppel eigenlijk Joey en Monica had moeten zijn.

Dit onthulde Friends-maker Marta Kauffman in een interview. Daarbij komen we in het boek ‘I’ll Be There For You’ erachter dat de makers Joey en Monica “de meest seksuele personages” vonden – duh – maar de acteur die Joey speelt kwam recentelijk pas achter de plannen voor deze romance. En hij was verrast.

In een interview met The Hollywood Reporter reageert Matt LeBlanc nogal geschokt op de vraag wat hij vindt van de geschrapte liefde. “Ik wist er niets van”, aldus de man die in de serie meer een broer werd voor Monica, Rachel en Phoebe dan de vrouwenverslindende acteur die hij origineel had moeten zijn.

“I always thought it was Ross and Rachel. In the pilot, you can see Ross had been pining for Rachel and she shows up in a wedding dress. I didn't know that the plan was to have Joey and Monica... that's what Marta said? Marta drinks a lot!”

Duidelijke taal, dus. Je kunt niet verwachten dat er ook maar iets ontstaat tussen Joey en Monica zonder dat je een alcoholist, aldus LeBlanc. Hij was degene die voorstelde dat Joey iets meer diepgang zou krijgen.

De acteur legt uit dat hij zichzelf niet lang in de serie zag spelen als zijn personage zo eendimensionaal was, en continu de drie vriendinnen zou proberen te versieren. Dat zou gaan vervelen.

“What if he tries to sleep with every other girl in New York, except these three? They're like sisters. Joey became sort of like this safety blanket - a protective big brother. It was fun. This one thing was purely about me trying to stay on the show!”

Ergens is het wel jammer; een knipperlichtrelatie tussen Joey en Monica zou ook erg leuk zijn geweest om te volgen in de seizoenen van Friends. Dan zou er namelijk ruimte overblijven voor Chandler om een eigen spin-off-serie te krijgen, in plaats van Joey…

Comments