(Helaas) een indrukwekkende fan-video

Rick and Stewie op de vuist in Rick and Morty VS Family Guy

dinsdag, 09. oktober 2018

Wie een beetje op de hoogte is van de avonturen van Rick en Morty weet dat ze langs bijzonder veel planeten, tijden en universums zijn gereisd. Tot dusver zijn ze nog niet in Quahog gestrand, in ieder geval niet tot een super-fan op Reddit zich er mee ging bemoeien.

Hij creëerde een heuse scene waarin te zien is wat er zou gebeuren als Stewie naar Ricks universum afreist voor zogenaamde Kalaxian kristallen. En dat konden we zien aankomen; Rick wordt woest, opent een portaal naar Quahog en laat niets heel van Stewie en Brian, die tevergeefs Rick probeert te kalmeren met zijn woorden.

Een indrukwekkend staaltje fan-animatiewerk, maar het is niet zo dat de beste man alles in deze scene zelf in elkaar heeft gezet. Wat we zien is eigenlijk de aflevering ‘Mr. and Mrs. Stewie’ uit 2012, waarin Stewie een meisje genaamd Penelope ontmoet die minstens zo gestoord als hij blijkt te zijn.

Penelope is weggehaald en vervangen door Rick, die het gevecht op unieke manier besluit; met zijn portal gun. O, en voor je denkt dat je blind bent omdat je geen geluid hoort: de fan-animatie had natuurlijk geen stemacteurs, en zou alleen maar nep klinken als dat wel zo was. Toch erg indrukwekkend!

Comments