Burgers & puns!

Drie Bob’s Burgers-recepten om je chefkok-carrière te kickstarten

woensdag, 24. oktober 2018

Wanneer je Bob’s Burgers kijkt word je altijd overladen door een zee van emoties. Je lacht om de hilarische streken van Louise, cringet om Tina’s eigenaardige (zombie-gerelateerde) hobby’s, huilt om Teddy’s leven en krijgt om het af te maken in negen van de tien afleveringen spontaan trek.

Nouja, met de kookkunsten van Bob is die trek natuurlijk niet spontaan. Elke aflevering weet hij weer een nieuw burgerrecept te verzinnen dat je laat watertanden door de smaak en lachen door de naam. Je zou er bijna jaloers van worden.

Daarom zijn wij er, met drie heerlijk Bob’s Burgers-recepten die het begin betekenen van jouw carrière als chefkok, of je in ieder geval de burgerheld van je familie en vrienden maakt.

I Created a Muenster (seizoen 1, aflevering 11)
We beginnen met een recept dat je tijdens Halloween kunt klaarmaken, de I Created a Munster-burger. Munster is natuurlijk een soort kaas, we gaan niet een of ander Frankenstein-monster in elkaar zetten.

Benodigdheden:

• ± 300 gram champignons (in blokjes gesneden)
• Twee eetlepels boter (30 ml)
• ± Halve kilo rundvlees (of vleesvervanger)
• Peper & zout
• Acht plakken Munster-kaas (of een andere kaas met een pikante smaak)
• Vier hamburgerbroodjes
• Sla
• Ketchup

Wat moet je doen:

1. Roerbak de champignons op medium-hoog vbobuur in de boter tot ze licht bruin zijn.
2. Besprenkel de hamburgerbroodjes met zout en peper. Bereid de burgers in een pan.
3. Leg als de burgers zo goed als klaar zijn één plakje kaas over elke burger. Gooi er wat champignons bovenop, en leg daar weer een plakje kaas overheen om ze op hun plek te houden.
4. Zet je burger in elkaar (onderkant – sla – burger – en ketchup naar eigen smaak).


Foto via Reddit.

Sweet Home Avocado Burger (seizoen 4, aflvering 18)
Voor alle avocado-fanaten. Heerlijk met limoensaus, avocado, zoete ui, tomaat, paprika en een donkerbruin broodje. Perfect voor in de zomer, maar we nemen het je niet kwalijk als je dit in de winter bereidt.

Benodigdheden:

• Limoensap (250ml)
• Honing (125ml)
• Zout en peper
• ± Halve kilo rundvlees (of vleesvervanger)
• Paprika (rood/geel, jouw feestje)
• Een grote ui, in blokjes gesneden
• Drie romatomaatjes (in stukjes gesneden)
• Een kleine hoeveelheid steviablaadjes (optioneel)
• Eetlepel olijfolie
• Vier donkere hamburgerbroodjes
• Twee avocado’s (in reepjes gesneden).

Wat moet je doen:

1 Kook limoensap, honing en een theelepel zout in een kleine sauspan op medium vuur tot alles is opgelost. Laat het afkoelen.
2 Stop het vlees in een grote hersluitbare zak, en gooi 3/4e van de limoensaus eroverheen. Stop de zak in de koelkast en laat het minstens een uur marineren.
3 Laat de zak uitlekken, haal het vlees eruit en bak zoals je normaal zou doen. Besprenkel de broodjes met zout en peper.
4 Terwijl de burgers aan het koken zijn, mix de ui, tomaat, paprika en steviablaadjes (als je die hebt) in een kom met olijfolie en een beetje zout.
5 Bouw je burger! Broodje – burger – enkele avocadoplakjes – een schep van de groenten bovenop en een theelepel limoensap, en als laatste natuurlijk de bovenkant van het broodje.

New Bacon-ings Burger (seizoen 1, aflevering 1)
Een klassieker uit het eerste seizoen, de New Bacon-ings Burger (ipv ‘New Beginnings’). En eentje die het gegarandeerd goed doet bij vrienden en familie.

Benodigdheden:

• Halve kilo friet
• ± Halve kilo rundvlees
• ± Halve kilo bacon
• 250 ml melk
• Een groot ei
• Vier hamburgerbroodjes
• Sla (naar keuze)
• Een grote tomaat
• Een rode ui

Wat moet je doen:

1 Verwarm de oven (belangrijk) voor en bak de friet een paar minuten korter dan op de verpakking aangegeven staat. Hou de oven aan.
2 Bak de bacon tot het lekker knapperig is, in de oven of in de pan. Doe je het in de oven, dan kun je het gelijktijdig met de friet doen.
3 Hou acht plakjes bacon over, gooi de rest in een staafmixer o.i.d. tot je aardig grote stukjes bacon overhoudt.
4 Gooi de melk en het ei in een grote kom. Pak de bijna-gebakken friet en dump ze in de mix tot ze bedekt zijn met een goede, dikke laag. Leg ze daarna weer op een bakplaat, besprenkel dat met de stukjes bacon en bak ze in de oven tot ze extra knapperig zijn, zo’n 10 tot 15 minuten.
5 Besprenkel de vier broodjes met peper en zout, en kook de burgers zoals je altijd doet. Leg er kaas overheen als ze bijna klaar zijn.
6 Bouw je burger! Broodje – sla – burger – baconplakjes – tomaat – ui – broodje. Geserveerd met die heerlijke frietjes, natuurlijk.

Comments