Een heuse kunstcriticus

Deze hond past perfect bij Lily en Marshall uit HIMYM

woensdag, 31. oktober 2018

Er missen niet veel dingen in How I Met Your Mother. Bovenop enkele legendarische grappen en de altijd sterke humor hebben we een hilarische vriendengroep, krijgen we in de laatste seizoenen een schattige baby te zien en er komen zelfs wat leuke dieren langs.

Alhoewel, leuke dieren… Een agressieve geit, riant poepende paarden (die waar Robin in valt, natuurlijk) en een mythische combinatie tussen een kakkerlak en muis. Alleen Robin heeft daarnaast nog een stel honden in haar appartement – allemaal gekregen van ex-vriendjes. Meh.

Ruimte genoeg dus voor Ted, Barney of Lily en Marshall om er een hond of ander huisdier bij te nemen, maar dat is helaas niet gebeurd in de seizoenen van How I Met Your Mother. Jammer, want er zijn een paar viervoeters die perfect bij de personages lijken te passen. Zoals deze golden retriever:

Ontmoet hond Ella Fitzgerald, een golden retriever die er een nogal bijzondere hobby op na houdt. Een hobby die erg goed aansluit bij de interesses van voornamelijk Lily, die zoals je ongetwijfeld weet zelf erg lang kunstadviseur was.

De zesjarige hond staart regelmatig naar de schilderijen van haar baasje, en zou dat waarschijnlijk ook doen als het Lily’s werk is. Dat doet immers bijna elke hond; in de aflevering ‘Everything Must Go’ (S03E19) komen Marshall en Lily er via een dierenarts achter dat honden erg rustig worden van Lily’s schilderijen. Sterker nog, ze raken in een trance, precies zoals Ella hierboven.

Nu is het nog maar de vraag of Marshall zo’n hond in huis zou willen, het is immers onbekend of hondje Ella ook de Star Wars-films heeft gezien. Dat schijnt nogal belangrijk te zijn...

Comments