Van de ene naar de andere en weer terug

Gigantische blunder gevonden bij Monica’s trouwjurk

woensdag, 21. november 2018

Van alle 236 afleveringen van Friends zal je waarschijnlijk weinig stilstaan bij ‘The One With The Cheap Wedding Dress’, uit seizoen 7. Het is immers niet voor niets dat er nu, na pas zeventien jaar, een gigantische fout in is ontdekt.

Wat je waarschijnlijk wel herinnert is dat Monica in deze aflevering op zoek gaat naar de perfecte bruidsjurk. Maar wat blijkt, eigenlijk gaat ze op zoek naar twee perfecte bruidsjurken…

De aflevering gaat als volgt: Monica sleept Rachel en Phoebe naar een dure bruidsjurkenwinkel en vindt daar “de perfecte jurk.” Eigenlijk is hij te duur, maar Monica weet toevallig van een uitverkoop ergens in de stad en vertelt dat aan haar vriendinnen. Een vrouw genaamd Megan, die ook aan het shoppen is voor een jurk, hoort het ook.

Op naar de uitverkoop, waar blijkt dat die perfecte jurk ook is maar Megan hem eerder vond. De twee gaan al snel op de vuist, en na een korte worsteling lukt het Monica om met de hulp van Rachel en Phoebe alsnog de jurk te bemachtigen.

Maar wacht eens even! De jurk die ze bij de uitverkoop vindt is eigenlijk een compleet andere jurk dan ze in de dure winkel vond. Je ziet het in de afbeelding hieronder: links de eerste perfecte jurk, rechts de tweede, die ze daar uiteindelijk meeneemt.

Wordt het dan nog bonter? Ja hoor, eenmaal thuisgekomen laat Monica uiteindelijk de jurk ook aan Chandler ziet. Maar verrek, welke jurk draagt ze daar? De eerste! Toch een flinke fout bij iets wat erg belangrijk zou moeten zijn voor Monica; het is niet voor niets dat dit foutje mensen op internet “al jaren frustreert.”

Comments