"Een hecht groepje..."

Chandlers 'vader' voelde zich niet bepaald welkom op de Friends-set

woensdag, 28. november 2018

Bij een legendarische serie als Friends zou je verwachten dat iedere acteur een moord zou plegen om er een gastrol in te krijgen. Toch blijkt Friends niet voor iedere acteur de levensveranderende ervaring te zijn die je als buitenstaander zou verwachten. Chandlers ‘vader’, actrice Kathleen Turner, voelde zich helemaal niet welkom.

Turner, die in drie afleveringen te zien is als Chandlers transgender showgirl vader, zegt dat acteurs Matthew Perry, Courtney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow geen dikke friends waren met iedereen op de set. “‘I’ll be quite honest, which is my wont: I didn’t feel very welcomed by the cast.”

Volgens Turner vormden de acteurs die de zes vrienden speelden zo’n hecht groepje dat niemand van buitenaf er echt toe deed. “The Friends actors were such a clique — but I don’t think my experience with them was unique. [..]I think it was simply that they were such a tight little group that nobody from the outside mattered.”

Een van de negatieve ervaringen was tijdens de dag dat ze een ontzettend lastige jurk en hoge hakken aan moest. Turner zegt dat ze het raar vond dat geen van de acteurs haar een stoel aanbood – die stoel kwam uiteindelijk wel, maar door iemand anders van de crew.

De actrice gaat nog verder, en zegt daarbij zonder al te veel woorden dat ze niet heel erg onder de indruk was van de acteerprestaties van de acteurs. “No comment” is haar antwoord, maar ze voegt eraan toe dat ze te kort met hen samenwerkte om echt hun skills te kunnen evalueren.

Kathleen Turner wordt met de dag negatiever over Friends, zo lijkt het wel. Eerder kwam ze al in het nieuws toen ze zei dat Friends heel slecht verjaart, en lijk ze soms spijt te hebben van het spelen van een transgender vrouw.

Toch heeft ze nog wel wat positieve dingen over de serie te zeggen. Want hoewel zij zich niet welkom voelde, realiseert ze zich dat die hechte vriendschap op de set erg goed te zien is in de serie zelf. Een stel acteurs dat niet met elkaar kan opschieten, komt immers niet geloofwaardig over als echte Friends.

Comments